Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49019.12.20194

13613-2019 (01 01 00)

Viiden sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialalle Turun sosiaalipäivystykseen

Tiivistelmä: -

Kh § 490

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.12.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle Turun sosiaalipäivystykseen perustetaan yhteensä viisi uutta sosiaalityöntekijän virkaa.

Sosiaalityöntekijän virkojen lisätarve liittyy Turun Sosiaalipäivystyksen toiminta-alueen laajenemiseen lähes koko Varsinais-Suomen alueelle. Virka-ajan ulkopuolisen sosiaalipäivystyksen toimintamallia on muutettu niin, että vuoden 2019 alusta lukien Turussa toimiva sosiaalipäivystysyksikkö vastaa sekä puhelimitse tapahtuvasta päivystyksestä että jalkautumista vaativista tehtävistä Varsinais-Suomen alueella lukuun ottamatta Vakka–Suomen aluetta. Toiminnan muutoksesta aiheutuvat kustannukset jaetaan osallistujakuntien kesken (Turku + 21 sopijakuntaa) suhteutettuna kunnan asukasmäärään.

Perustettavaksi esitetyt virat ovat sisältyneet hyvinvointitoimialan vuoden 2019 vahvistettuun henkilöstösuunnitelmaan. Tehtäviä on vuoden 2019 aikana hoitanut tilapäinen määräaikainen henkilöstö.  Tästä syystä uusien virkojen perustaminen ei lisää toimialan työvoiman käyttöä verrattuna kuluvaan vuoteen.

Toimialan esityksessä virkojen tarve on todettu pysyväksi, joten perustetta määräaikaisten palvelussuhteiden käytölle ei ole, vaan toimintaa varten tarvittavat virat tulee perustaa pysyvinä virkoina.

Toimialajohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin sosiaalityöntekijän virkojen tarvetta ja Turun Sosiaalipäivystyksen toiminta-alueen laajenemisen vaikutuksia. Strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua virkojen tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Virkojen perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 talousarvioon.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen virkojen palvelussuhteen ehtojen suhteen.

Liite 1Lomake viran/toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2020 lukien viisi (5) sosiaalityöntekijän virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 3.434,22 €/kk (KVTES, 04SOS04A) ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen, ja

että perustettava virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 490
Liite 1:Lomake viran/toimen perustamisesta