Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49119.12.20195

14468-2019 (01 01 00)

Tilahallintapäällikön viran perustaminen tilapalvelukeskukseen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että tilapalvelukeskukseen perustetaan tilahallintapäällikön virka 1.1.2020 lukien

Kh § 491

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 10.12.2019:

Konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja ja tilapalvelujohtaja ovat esittäneet, että konsernihallinnon tilapalvelukeskukseen perustetaan 1.1.2020 lukien tilahallintapäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.785,89 €/kk (TS/palkkaryhmä III) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Lisäksi on esitetty, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan tilapalvelukeskuksen henkilöstö muodostettiin pääosin konsernihallinnon strateginen tilojen ohjausvastuualueen ja Kiinteistöliikelaitoksen henkilöstöstä. Henkilöstön siirto tilapalvelukeskukseen tehtiin kaupunginjohtajan päätöksellä 21.12.2017 (12913-2017). Tilapalvelukeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin 50 henkilöä.

Tilapalvelukeskuksen toimintaa on kehitetty vuosien 2018 - 2019 aikana voimakkaasti ja organisaatiota uudistettu. Tilapalvelukeskuksen organisaatio muodostuu tällä hetkellä toimitilajohtamisyksiköstä ja kohdejohtamisyksiköstä (kaupunginjohtajan päätös 31.1.2019 §24).

-        Toimitilajohtamisyksikön toiminta pitää sisällään tilaratkaisuiden valmistelun (palveluverkkoselvitykset, tarveselvitykset, hankesuunnittelu, investointiohjelmanlaadinta) ja omaisuudenhallinnan (mm. sisäisen ja ulkoisen vuokraustoiminnan, kiinteistöyhtiöasiat sekä omaisuuden arvonhallinta). Myös sisäilmaprosessin hallinta kuuluu tämän yksikön tehtäviin. Toimitilajohtamisyksikköä johtaa toimitilapäällikkö.

-        Kohdejohtamisyksikön tehtäviin kuuluvat rakennuskannan ylläpitotehtävien ja niihin liittyvien palveluiden järjestäminen, käsittäen mm. kunnossapidon, kiinteistönhoidon sekä siivouksen kilpailutukset ja valvonnan. Kohdejohtamisyksikköä johtaa ylläpitopäällikkö.

-        Toimitilapäällikön sekä ylläpitopäällikön vakanssit on perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä 4.12.2017, § 529.

Toimitilapäällikön virkaa hoitava henkilö on irtisanoutunut 7.1.2020 alkaen. Tilapalvelukeskus perustelee viran perustamista sillä, että toimitilajohtamisyksikön tehtäväkokonaisuus on osoittautunut laajaksi ja toimitilapäällikön tehtäväkuvaa on tarkoituksen mukaista rajata tehtävän menestyksekkään hoitamisen varmistamiseksi.

Toimitilajohtamisyksikön tehtävät muodostuvat pääasiallisesti yllä kuvatun mukaisesti kahdesta toiminnallisesta tehtäväkokonaisuudesta – tilaratkaisuiden valmistelusta sekä omaisuuden hallinnasta. Esityksen mukaan tilaomaisuuden hallintaan liittyvät tehtävät eriytettäisiin toimitilajohtamisyksiköstä omaksi kokonaisuudekseen ja tätä kokonaisuutta johtamaan perustetaan tilahallintapäällikön virka.

Tilahallintapäällikön viran tehtäviin kuuluvat kiinteistöomaisuuden hallinnan johtaminen käsittäen mm. sisäisen ja ulkoisen vuokraustoiminnan, yhtiömuotoisten tilojen hallinnan, omaisuuden arvonhallinnan ja tilahallintaohjelmistojen kehittämisen.

Esityksen aiheuttama vuosikustannus on noin 80.000,00 € vuodessa. Strateginen HR toteaa, että viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannusten muutokset tulee sisällyttää tilapalvelukeskuksen vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon.

Tilapalvelujohtaja on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 4.785,89 €/kk. Tilapalvelukeskuksen toimitilapäällikön viran tehtäväkohtainen palkka on 4.785,89 €. Uuden viran tehtävän vaativuus on käsitelty kaupungin teknisten sopimuksen TVA-ryhmässä 9.12.2019. TVA-ryhmä päätti yksimielisesti puoltaa perustettavan tilahallintapäällikön viran tehtävien vaativuuden arviointia toimitilapäällikön tehtävien vaativuuden kanssa samalle tasolle. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Tilapalvelujohtaja on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Tilapalvelukeskus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin tilapalvelujohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösAsia pantiin pöydälle Laivorannan Miikkolan kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.


Liitteet:

Kh § 491
Liite 1:Esitys viran perustamisesta