Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus46425.11.20191
Kaupunginhallitus46802.12.20196
Kaupunginhallitus50119.12.201914

13726-2019 (00 04 02, 00 01 02)

Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisen yhteistyön tavoitteet ja toimintaperiaatteet

Tiivistelmä: -

Kh § 464

Johtaja Tuomas Heikkinen 22.11.2019:

Turun kaupungilla on useita vahvoja vetovoiman ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä teemoja, joiden sisältöä ja osaamista vahvistetaan systemaattisesti ja joita käytetään kaupungin imagon ja vetovoiman vahvistamisessa ja markkinoinnissa. SporttiTurku -teemalla edistetään turkulaisten hyvinvointia aktivoimalla turkulaisia liikkumaan ja toisaalta tarjoamalla liikuntaan ja urheiluun liittyviä kaupunkilaisen hyvinvointia edistäviä kokemuksia ja elämyksiä.

Urheilun ja liikunnan toimintaympäristöllä, sisällöillä ja palveluilla on suuri merkitys, kun asukkaat, työntekijät ja opiskelijat valitsevat asuinpaikkaa eri elämänvaiheissaan. Kotimaiset ja kansainväliset yritykset ja sijoittajat arvioivat tarjolla olevia elämyksiä ja palveluita sekä veto- ja pitovoimaa pohtiessaan panostuksensa kohteita. Vahvasti kasvava kotimainen ja kansainvälinen matkailu kohdentuu alueille, jotka ovat kiinnostavia ja vetovoimaisia. Matkailijat haluavat elämyksiä ja matkustavat kohteisiin, joissa on muun muassa monipuolisia urheilun ja liikunnan mahdollisuuksia ja tapahtumia. 

Huippu-urheilijoiden kanssa tehtävällä yhteistyöllä halutaan kertoa eri kohderyhmille urheilukaupungin korkeatasoisesta palvelu- ja elämystarjonnasta sekä elinvoimaisesta toimintaympäristöstä. Urheilijayhteistyön tarinoiden avulla voidaan esitellä kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia modernin viestinnän keinoin. Yhteistyöllä Turku viestii itsestään myös huippu-urheilijoille sopivana kaupunkina asua, harjoitella ja opiskella.

Huippu-urheilijoiden kanssa tehtävän yhteistyön tulee olla tavoitteellista, tarkoituksenmukaista sekä hyväksyttyjen periaatteiden mukaista. Huippu-urheilijat ovat paitsi aktiivisen ja terveellisen elämäntavan esikuvia, myös hyvin seurattuja erilaisissa medioissa. Kaupunginhallitukselle esitetään periaatteet, joita kaupunki noudattaa ja joiden perusteella urheilijakohtaiset yhteistyösopimukset laaditaan ja toiminta toteutetaan. Periaatteet ovat ohjaavia.  Niin lajikohtaiset kuin urheilijoiden taloudellisen aseman erot ovat varsin suuria ja siksi sopimuksia laadittaessa on huomioitava lajin erityispiirteet sekä sopimuksen kaupungille tuoma kokonaishyöty. Turku elää ajassaan ja on siksi avoin myös uusille varsinkin nuorison suosiossa oleville kasvaville ja kansainvälisille lajeille, joilla tavoitetaan merkittäviä uusia kohderyhmiä.

Liite 1Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisen yhteistyön periaatteet

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevat urheilijayhteistyön periaatteet.

PäätösAsia pantiin pöydälle Vornasen Rinteen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 468

Pöydältä 25.11.2019 § 464

PäätösAsia pantiin pöydälle Katteluksen Maaskolan kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Kh § 501

Pöydältä 2.12.2019 § 468

PäätösKaupunginhallitus päätti hyväksyä liitteenä 1 olevat urheilijayhteistyön periaatteet siten muutettuna, että kaikkien sopimusten arvo on vuodessa enintään 50 000 euroa.

Päätös asiassa tehtiin kahden äänestyksen jälkeen.

Äänestys 1

Ensimmäisessä äänestyksessä olivat vastakkain esittelijän päätösehdotus ja Vornasen Weberin kannattamana tekemä sittemmin kaupunginhallituksen päätökseksi tullut muutosehdotus.

Päätös ensimmäisessä äänestyksessä tehtiin äänin 5-9.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Maaskola, Aaltonen, Takatalo, Vierimaa ja Kattelus.

Vornasen Weberin kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Elo, Peltonen, Rinne, Lindfors, Miikkola, Laivoranta ja Sundqvist.

Äänestys 2

Toisessa äänestyksessä olivat vastakkain ensimmäisessä äänestyksessä voittanut Vornasen Weberin kannattamana tekemä muutosehdotus ja Laivorannan Rinteen kannattamana tekemä hylkyehdotus.

Päätös asiassa tehtiin äänin 10-4.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä Vornasen Weberin kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Elo, Peltonen, Maaskola, Sundqvist, Aaltonen, Takatalo, Vierimaa ja Kattelus.

Laivorannan Rinteen kannattamana tekemän hylkyehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Lindfors ja Miikkola.

Jakelu

tpvKonsernihallinto
tiedLiikuntalautakunta
tiedVapaa-aikatoimiala


Liitteet:

Kh § 464
Liite 1:Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisen yhteistyön periaatteet

Kh § 468
Liite 1:Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisen yhteistyön periaatteet

Kh § 501
Liite 1:Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisen yhteistyön periaatteet