SOPIMUS TURUN YLIOPISTON, ÅBO AKADEMIN JA TURUN KAUPUNGIN YHTEISTYÖSTÄ

TURUN KAUPUNKITUTKIMUSOHJELMAN TOTEUTTAMISEKSI

 

 

1 § Sopimuksen osapuolet

 

Sopijaosapuolet ovat Turun yliopisto, Y-tunnus 0245896-3 (jäljempänä yliopisto), Åbo Akademi, Y-tunnus 0246312-1 (jäljempänä akademi) ja Turun kaupunki, Y-tunnus 0204819-8 (jäljempänä kaupunki)

 

2 § Sopimuksen taustaa

 

Turun kaupunki on yhdessä turkulaisten yliopistojen kanssa uudistanut Turun kaupunkitutkimusohjelman vuosille 2019 - 2023. Uusi kaupunkitutkimusohjelma valmistui 2019 kesällä. Se on Turun kaupungin ja yliopistojen yhteinen tutkimusohjelma, jossa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta. Ohjelman tavoite on tuottaa kaupungille uutta tutkimustietoa päätöksenteon tueksi, ja lisätä yliopistoissa tehtävän kaupunkitutkimuksen sekä kaupungin johdon ja hallinnon välistä vuorovaikutusta. Ohjelma ottaa teemansa kaupunginvaltuuston hyväksymästä Turun kaupungin strategian kahdesta ohjelmasta. Ohjelman kolmannella kaudella (2019–2023) jatketaan ja kehitetään edelleen ensimmäisellä kaudella (2009–2013) aloitettua ja toisella kaudella (2014–2018) syventynyttä yhteistyötä.

 

3 § Tutkimusjohtaja

 

Turun kaupunkitutkimusohjelman toteuttamiseksi Turun yliopistoon perustetaan tai uudistetaan tutkimusjohtajan määräaikainen työsopimussuhteinen tehtävä ajalle 1.1.2020 –31.12.2024. Tutkimusjohtaja vastaa kaupunkitutkimusohjelman johtamisesta ja muun tutkimusyhteistyön koordinoinnista, minkä lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu kaupunkiin liittyvien tutkimushankkeiden ja -projektien suunnittelu sekä ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hankinta ja henkilökohtainen tutkimustoiminta kaupunkitutkimuksen alaan liittyen, ottamalla erityisesti huomioon Turun kaupungin ja kaupunkiseudun kehittämistarpeet.

 

4 § Ohjausryhmä

 

Kaupunkitutkimusohjelman toteutumista ohjaa ja seuraa ohjausryhmä, johon kuuluu neljä edustajaa kaupunkitutkimusohjelman keskeisiltä tieteenaloilta sekä yksi yliopiston johdon ja yksi akademin johdon edustaja eli yhteensä kuusi edustajaa sekä kuusi kaupungin edustajaa. Tieteenalojen edustajat voivat olla kutsuttuna myös akademista. Turun yliopisto nimeää tai kutsuu tieteenalojen edustajat sekä oman jäsenensä ja kaupunki nimeää omat edustajansa. Ryhmän asettaa Turun yliopiston rehtori. Ryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Ryhmän esittelijänä toimii tutkimusjohtaja. Ryhmän valmistelijana ja sihteerinä toimii kaupungin nimeämä henkilö. Ryhmään voidaan osapuolten yhteisestä sopimuksesta ottaa myös muita jäseniä ja ryhmä voi kuulla ulkopuolisia asiantuntijoita.

 

5 § Osapuolten velvoitteet

 

Tutkimusjohtaja on työsuhteessa Turun yliopistoon (yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, sosiaalitieteiden laitos) ja hänet otetaan määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2020 alkaen 31.12.2024 saakka. Tutkimusjohtajan työpiste sijaitsee Turun yliopistolla sosiaalitieteiden laitoksessa ja Turun kaupungilla kaupunkikehitysryhmässä.

 

Turun yliopisto ja Turun kaupunki vastaavat tutkimusjohtajan palkkauskustannuksista yhdessä siten, että Turun kaupunki maksaa kuluista 90 prosenttia vuosittain, kuitenkin enintään 100 000 €.

 

Palkkauskustannuksiin luetaan myös työstä aiheutuvat matkat, materiaalikulut ja muut tehtävään liittyvät kustannukset erillisen selvityksen perusteella.

 

Yliopisto laskuttaa kaupunkia neljännesvuosittain siten, että ensimmäiset kolme laskua ovat ennakkolaskuja suuruudeltaan 25 000 € ja vuoden viimeinen lasku on täsmäytyslasku, jossa raportoidaan toteutuneet kustannukset ja täsmäytetään jo laskutetut ennakkomaksut lopulliseen toteumaan. Täsmäytyslasku tehdään vuosittain 10.1. mennessä. Kaupungin maksuehto on 30 päivää netto.

 

Yliopisto toimittaa laskut kaupungille verkkolaskuna osoitteella:

 

Turun kaupunki, Konsernihallinto, Kaupunkikehitysryhmä 

Verkkolaskuosoite 00370204819800110

Verkkolaskuoperaattori:  CGI

Välittäjätunnus:  003703575029

  

Laskussa tulee mainita tilaajan nimi ja sähköpostiosoite. Voimassa olevan laskutusosoitteen tulee näkyä aina myös laskun kuvalla verkkolaskuja lähettäessä.

 

6 § Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset sopimusta ja sen soveltamista koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten keskinäisin neuvotteluin

 

7 § Sopimuksen voimassaolo

 

Tämä sopimus on voimassa allekirjoituspäivämäärästä lukien 31.12.2024 asti. Kullakin osapuolella on oikeus kirjallisesti irtisanoa tämä sopimus, mikäli tehtävään valittu tutkimusjohtaja irtisanoutuu tehtävästään eikä tehtävään ole valittu uutta johtajaa kuuden kuukauden kuluessa irtisanoutumisen voimaantulemisesta. Sopimuksen velvoitteet lakkaavat sen kalenterivuoden alusta lukien, joka seuraa kuuden kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

 

Tätä sopimusta on laadittu kolme samansisältöistä kappaletta, yksi kullekin osapuolelle.

 

 

 

 

 

 

8 § Päiväys ja allekirjoitukset

 

 

 

Turussa ___. päivä ____kuuta 2019

 

 

TURUN KAUPUNKI

 

 

_________________________   _________________________

Minna Arve         Pauliina Ahlas

kaupunginjohtaja      kaupunginlakimies

 

 

TURUN YLIOPISTO   

 

 

_________________________

Jukka Kola         

rehtori   

 

 

ÅBO AKADEMI

 

 

_________________________

Moira von Wright      

   rehtori