Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34709.09.20191

10544-2019 (01 01 00, 01 01 03)

Talousjohtajan viran perustaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 347

Johtaja Tuomas Heikkinen 4.9.2019:

Kaupunginhallitus on 17.9.2018 § 341 päättänyt, että talous- ja strategiaryhmän johtajan virka (vak. nro 000532) julistetaan haettavaksi. Talousjohtajan virka tuli avoimeksi, kun viran aiempi haltija, johtaja Jukka Laiho siirtyi lokakuussa 2018 Helsinkiin Liikenneviraston talousjohtajaksi.

Viran hakuaika alkoi 18.12.2018 ja päättyi 14.1.2019. Virkaa haki 16 henkilöä. Hakija, jota aiottiin esittää valittavaksi talous- ja strategiaryhmän johtajan virkaan, päätti ottaa vastaan toisen samaan aikaan hakemansa työn.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 2 luvun 4 § :n 2 momentin mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. Uutta hakumenettelyä koskevassa ilmoituksessa on mainittava, otetaanko aikaisemmat hakemukset huomioon.

Em. perusteilla kaupunginhallitus päätti 4.3.2019 § 95, että talous- ja strategiaryhmän johtajan viran hakuprosessi keskeytetään. Kaupunginhallitus päätti tuolloin lisäksi, että hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindströmin hoitaa talous- ja strategiaryhmän johtajan avointa virkaa siihen saakka, kunnes virkavalinta on tehty ja virkaan valittu on ottanut viran vastaan, tuolloin tehdyllä päätöksellä kuitenkin enintään elokuun 2019 loppuun. Kaupunginhallitus on 19.8.2019 § 315 päättänyt, että Fredrik Lindström hoitaa suostumuksensa mukaisesti omasta virastaan vapautettuna talous- ja strategiaryhmän johtajan avointa virkaa 30.9.2019 saakka.

Kaupunginjohtaja on 8.11.2017 § 176 päättänyt Turun kaupungin hallintopalveluiden uudistamisesta. Talousjohtajaa haetaan uudestaan myöhemmin tänä vuonna, kun Turun kaupungissa meneillään oleva johtamisjärjestelmän uudistus on saatu valmisteltua. Johtamisjärjestelmän uudistamista koskeva asia tuodaan kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi lähiviikkoina.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan hakuprosessi osoitti, että nykyisenkaltaiseen johtajan virkaan on haastavaa saada henkilöä, jolla olisi tarvittava osaaminen kaikilla tehtävän vaatimilla osaamisalueilla. Tämän vuoksi talous- ja strategiaryhmän johtajan tehtävää ei tulla lainkaan täyttämään, vaan kaupunginhallitukselle esitetään tulevaa organisaatiomuutosta ennakoiden, että perustetaan uusi talousjohtajan virka, jonka tehtäviin ei jatkossa kuuluisi koko nykyisen talous- ja strategiaryhmän johtaminen, vaan erityisesti talouden ja rahoituksen tehtävät. Lisäksi kaupunginjohtajan esityksessä johtamismallia arvioivalle ohjausryhmälle on todettu, että konsernihallinnon ryhmärakenne tullaan purkamaan ja uudistus pyritään saamaan voimaan 2020 alusta. Ohjausryhmän raportti on tältä osin hyväksytty ohjausryhmässä, ja kuten edellä on todettu, raportti tuodaan lähiviikkoina kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Talousjohtajan viran kelpoisuusvaatimukseksi tulisi vahvistaa ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys taloushallintoon. Tehtävä kuuluu kokonaispalkkauksen piiriin, ja kokonaispalkaksi esitetään 7.500 €/kk.

Kun perustettavaksi esitetty talousjohtajan virka on täytetty, toimii em. viran haltija talous- ja strategiaryhmän johtajan varahenkilönä, ja vastaa hallintosäännön mukaisista tehtävistä siihen saakka, kunnes organisaatiouudistus on toteutettu.

Perustettava virka tullaan laittamaan julkiseen hakuun viipymättä ja viran täyttää kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana konsernihallinto, perustetaan 9.9.2019 lukien talousjohtajan virka, jonka kelpoisuusvaatimus on ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys taloushallintoon ja jonka kokonaispalkka on 7.500 €/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, strateginen HR