Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja8610.05.2019 

5567-2019 (01 01 00)

Kehittämispäällikön toimen perustaminen konsernihallinnon strategia ja kehittäminen -yksikköön

Strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Vira 9.4.2019:

Ohjelmistokehitys on muuttumassa enenevässä määrin avoimeksi yhteiskehittämiseksi, jolla tavoitellaan joustavuutta, nopeutta, ketteryyttä sekä riippumattomuutta yksittäisistä ohjelmistotoimittajista. Turun kaupunki on liittynyt mukaan Kuntaliiton koordinoimaan ja Helsingin kaupungin vetämään yhteiskehittämisen verkostoon. Mukaan ilmoittautuneita kaupunkeja on seitsemän: Espoo, Pori, Turku, Lahti, Oulu, Tampere ja Kouvola. Helsingillä ja Espoolla on toimintamallin myötä rekrytoitu jo useita henkilöitä. Muissa kaupungeissa toimintamallia ollaan vasta Turun tapaan käynnistelemässä.

Jotta Turun kaupunki voi olla mukana yhteiskehittämisessä tulee tähän rekrytoida osaamista ja sitä varten tulee perustaa kehittämispäällikön (ohjelmistoarkkitehti) toimi.

Kehittämispäällikön tehtäviin kuuluu:

- vastata avointen tuotteiden kehittämisestä, hallintamallista ja käytännöistä sekä Turun kaupungissa, että kaupunkien välisessä yhteistyössä

- osallistuu kaupunkien yhteiskehittämiseen Turun kaupungin edustajana

- ohjelmistokehitystöiden tilaaminen puitesopimustoimittajilta

- ohjata puitesopimustoimittajia ohjelmistokehityksessä

- vastata ohjelmistotuotteiden yhteentoimivuudesta ja laadunvalvonnasta

Toimen perustaminen sisältyy konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikön vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan. Konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikössä on ennestään kehittämispäällikön vakansseja. On perusteltua, että nyt perustettavan vakanssin tehtäväkohtainen palkka määritellään samaksi 4013,24 €/kk. Kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Vt. talous- ja strategiryhmän johtaja Fredrik Lindström 29.4.2019:

Puollan edellä esitetyn kehittämispäällikön toimen perustamista konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikön vuodelle 2019 tehdyn henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Toimen kelpoisuusvaatimuksena soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Kehittämispäällikön toimen palkan tulee olla sama kuin vastaavissa tehtävissä toimiville maksettava palkka, eli 4013,24 €/kk.

EhdotusEsitän, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikka konsernihallinto, strategia- ja kehittäminen perustetaan 1.4.2019 lukien työsuhteinen kehittämispäällikön toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4013,24 €/kk. Palkka on verrattavissa kehittämispäälliköille vastaavissa tehtävissä maksettavaan palkkaan. Lisäksi esitän, että kehittämispäällikön tehtävän kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 8.5.2019:

Konsernihallinnon vt. talous- ja strategiaryhmän johtaja on esittänyt, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikka konsernihallinto, strategia- ja kehittäminen -yksikkö perustetaan 1.6.2019 lukien työsopimussuhteinen kehittämispäällikön toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.013,24 €/kk (KVTES hinnoittelematon) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Kehittämispäällikön toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi on esitetty 4.013,24 €/kk (KVTES hinnoittelematon), joka rinnastuu strategia ja kehittäminen -yksikössä ennestään olevien kehittämispäällikön vakanssien tehtäväkohtaiseen palkkaan. Strateginen HR huomauttaa, että esitetyssä tehtäväkohtaisessa palkassa ei ole huomioitu 1.4.2019 voimaan tullutta 1 %:n yleiskorotusta, joten perustettavan toimen tehtäväkohtaisen palkan tulisi olla 4.053,37 €

Vt. talous- ja strategiaryhmän johtaja on esittänyt perustettavan toimen kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esitetyn kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Esityksen mukaan toimen perustaminen sisältyy strategia- ja kehittämisyksikön vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan ja sillä on vaikutusta +1 htv. Strateginen HR toteaa, että strategia ja kehittämisyksikön tulee seurata henkilötyövuosien kokonaiskehitystä kriittisesti.

Perustettavaksi esitetyn toimen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin esityksen kanssa.

Liite 1Esitys toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana konsernihallinto, strategia- ja kehittäminen -yksikkö perustetaan 1.6.2019 lukien työsopimussuhteinen kehittämispäällikön toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.053,37 €/kk (KVTES hinnoittelematon), ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, strategia ja kehittäminen
mtpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedKullanmäki Tarja
tiedLindström Fredrik
tiedValtonen Sinikka
tiedVira Jussi


Liitteet:

Konha § 86
Liite 1:Esitys toimen perustamisesta