Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14508.04.20195

3765-2019 (01 01 00)

Kahden sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialalle Turun alueen yhteispäivystykseen

Tiivistelmä: -

Kh § 145

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, vs. palvelussuhdepäällikkö Hanna Haukkasalo 22.3.2019:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle Turun alueen yhteispäivystykseen perustetaan kaksi sosiaaliohjaajan virkasuhteista tointa 1.4.2019 lukien.

Sosiaalihuoltolain 29 a § :n mukaan sosiaalipäivystystä on järjestettävä 1.1.2018 alkaen laajan ympärivuorokautisen terveydenhuollon päivystysyksikön yhteydessä ja erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystyksen yhteydessä. Päivystysuudistuksen mukaisen sosiaalipäivystyksen järjestämisestä vastaavat ne kunnat, joiden alueella laissa tarkoitetut terveydenhuollon yksiköt sijaitsevat.

Päivystyksessä T-sairaalassa työskentelee tällä hetkellä arkipäivisin kello 8-22 kaksi sosiaaliohjaaja. Vakansseja on hoidettu tilapäisillä palkkaamisluvilla 1.4.2018 lukien, mutta koska toiminta on lakisääteistä, perustetta määräaikaisuudelle ei ole, joten virkojen perustaminen on perusteltua. Virka tarvitaan, koska tehtävään kuuluu yksilöä koskevien viranhaltijapäätösten tekeminen.

Esitettävät virat sisältyvät hyvinvointitoimialan vuoden 2019 vahvistettuun henkilöstösuunnitelmaan. Tehtäviä on hoidettu tilapäisillä palkkaamisluvilla, joten esitys ei lisää henkilöstön käyttöä. Kustannusvaikutukset sisältyvät palvelualueen budjettiin.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi ehdotettujen virkojen palvelussuhteiden ehtojen suhteen. Esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginhallitus:

PäätösTurun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.4.2019 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa (KVTES/04SOS050, VL 3), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.313,00 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimus on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen. Virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.4.2019 lukien kaksi sosiaaliohjaajan virkaa (KVTES/04SOS050, VL 3), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.313,00 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimus on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukainen. Virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 145
Liite 1:Esitys viran perustamisesta