Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus10711.03.20199

1490-2018 (01 01 00)

Kaupunkiympäristötoimialan ympäristönsuojelun ympäristöinsinöörin viran (vak.nro 101090) kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistus

Tiivistelmä: -

Kh § 107

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 14.2.2019:

Kaupunkiympäristötoimiala on esittänyt toimialan luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun yksikössä olevan ympäristöinsinöörin viran (vak.nro 101090) kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista. Virka on tällä hetkellä täyttämättä virasta irtisanoutumisen vuoksi ja sitä hoidetaan sijaisjärjestelyin.

Toimiala on perustellut po. viran kelpoisuusvaatimuksen muuttamista sillä, että kelpoisuusvaatimus tulisi koulutuksen ja tehtäväkentän osalta ajantasaistaa ympäristönsuojelulainsäädännön tehtäviin sopiviksi. Strategisen HR:llä ei ole huomautettavaa toimialan esittämän viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Toimialan esityksen mukaan ympäristöinsinöörin viran tehtäväkuvaa on tarkoitus muuttaa siten, että ympäristöinsinööri toimisi nykyisten tehtäviensä lisäksi ympäristövalvonnan tiimiesimiehenä. Ympäristövalvonnan tiimiin kuuluu 8 ympäristöviranhaltijaa. Toimiala on esittänyt po. viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.750,00 €/kk. Viran täyttö on hyväksytty kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2018 henkilöstösuunnitelmassa.

TS:n TVA-ryhmä on kokouksessaan 12.2.2019 käsitellyt ympäristöinsinöörin viran tehtäväkuvauksen sekä tehtävän vaativuustekijät -lomakkeen ja arvioinut tehtävän vaativuustason. Arvioinnin perusteella ympäristöinsinöörin viran tehtäväkohtaisen palkan tulisi olla 3.534,38 €/kk.

Liite 1Ympäristöinsinöörin viran muutoslomake                                         

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 107
Liite 1:Ympäristöinsinöörin viran muutoslomake