Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus37002.10.20182

7285-2018 (00 01 00)

Kotihoidon palveluesimiehen viran perustaminen hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 15.10.2018 lukien kotihoidon palveluesimiehen virka.

Kh § 370

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 25.9.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perustetaan uusi palveluesimiehen virka. Toimialan esityksen mukaan palveluesimiehen virkaa tarvitaan, jotta tehtävään valittu voisi hoitaa poissaolevien palveluesimiesten poissaoloja ja toimia erilaisissa kehittämistehtävissä tukien alueiden toimintaa.

Palveluesimiehen viran perustamisesitys liittyy hyvinvointitoimialan kotihoidossa toteutettuihin resurssilisäyksiin. Kaupunginjohtajan päätöksellä

24.9.2018 § 158 perustettiin toimialle 13 lähihoitajan tointa ja 3 sairaanhoitajan tointa. Nämä uudet toimet tarvittiin kotihoidon resurssipooliin, jotta kotihoidon palvelutoiminta voitaisiin turvata.

Kaupunginjohtajan päätöksellä perustettujen toimien lisäksi kotihoitoon tarvitaan palveluesimiehen virka. Viran perustamisen osalta toimivalta on kaupunginhallituksella.

Perustettavaksi esitetyn viran tehtävänimike ja kelpoisuusvaatimus tulee määritellä vastaavalla tavalla kuin muillakin kotihoidossa vastaavia työtehtäviä tekevillä. Tehtävänimikkeeksi tulee määritellä kotihoidon palveluesimies ja kelpoisuusvaatimus tulee määritellä muodossa tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

Konsernihallinnon strategiselle HR:llä ole muutoin huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 15.10.2018 lukien kotihoidon palveluesimiehen virka (KVTES/04SOS030), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2929,78 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 370
Liite 1:Lomake