Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34117.09.20187
Kaupunginhallitus35902.10.20186

10249-2018 (01 01 04, 01 01 01)

Johtaja Jukka Laihon irtisanoutumisilmoitus talous- ja strategiaryhmän johtajan virasta (vak.nro 000532) ja johtajan viran haettavaksi julistaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 341

Johtaja Tuomas Heikkinen 12.9.2018:

Talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon irtisanoutuminen

Talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho on 4.9.2018 kirjallisesti ilmoittanut irtisanoutuvansa talous- ja strategiaryhmän johtajan virasta siten, että palvelussuhteen viimeinen voimassaolopäivä on 7.10.2018.

Hallintosäännön 95 §:n mukaan viranhaltijan ilmoitus virkasuhteen irtisanomisesta saatetaan palvelussuhteeseen ottamisesta päättäneen viranomaisen tietoon.

Hallintosäännön 83 §:n mukaan konsernihallinnon hallinto-, talous- ja strategia- sekä kaupunkikehitysryhmien johtajat ottaa kaupunginhallitus, joten johtaja Jukka Laihon ilmoitus irtisanoutumisesta tulee saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan viran kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka

Talous- ja strategiaryhmän johtajan virka on perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä 5.11.2012 § 495. Johtajan viran kelpoisuusehdoksi on tuolloin vahvistettu: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus toimialasta.

Viran tämän hetkinen kokonaispalkka on 8.793,29 euroa/kk.

Viran julistaminen haettavaksi

Viranhaltijalain 4 §:n 1 momentin mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä, jollei viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin säännökset mahdollista viran täyttämistä ilman julkista hakumenettelyä. Hakuajan on oltava vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain edellyttämällä tavalla yleisessä tietoverkossa.

Hallintosäännön 81 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija avoinna olevaan virkaan. Hallintosäännön 83 §:n perusteella talous- ja strategiaryhmän johtajan viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitaminen

Hallintosäännön 83 §:n mukaan konsernihallinnon hallinto-, talous- ja strategia- sekä kaupunkikehitysryhmien johtajat ottaa kaupunginhallitus. Koska hallintosäännössä ei ole erillistä määräystä siitä, kuka päättää henkilön ottamisesta avoimen viran hoitajaksi, on kaupunginhallituksella toimivalta päättää talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajasta.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan tehtävät huomioiden tulee hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindström suostumuksensa mukaisesti ottaa omasta virastaan vapautettuna talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajaksi 8.10.2018 lukien siihen saakka kunnes virkaan valittu on ottanut viran vastaan.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon irtisanoutumisen tiedoksi.

Samalla kaupunginhallitus päättää,

että talous- ja strategiaryhmän johtajan virka julistetaan haettavaksi ja

että virkaan asetetaan 6 kk koeaika.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää ottaa hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindströmin suostumuksensa mukaisesti omasta virastaan vapautettuna talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajaksi 8.10.2018 lukien siihen saakka kunnes virkaan valittu on ottanut viran vastaan.

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että asia jätetään pöydälle talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitamista koskevilta osin ja

että muilta osin päätösehdotus hyväksytään.

Päätös asiassa tehtiin Maaskolan Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Kh § 359

Pöydältä 17.9.2018 § 341

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
aoXXXXX