Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34117.09.20187

10249-2018 (01 01 04, 01 01 01)

Johtaja Jukka Laihon irtisanoutumisilmoitus talous- ja strategiaryhmän johtajan virasta (vak.nro 000532) ja johtajan viran haettavaksi julistaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 341

Johtaja Tuomas Heikkinen 12.9.2018:

Talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon irtisanoutuminen

Talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho on 4.9.2018 kirjallisesti ilmoittanut irtisanoutuvansa talous- ja strategiaryhmän johtajan virasta siten, että palvelussuhteen viimeinen voimassaolopäivä on 7.10.2018.

Hallintosäännön 95 §:n mukaan viranhaltijan ilmoitus virkasuhteen irtisanomisesta saatetaan palvelussuhteeseen ottamisesta päättäneen viranomaisen tietoon.

Hallintosäännön 83 §:n mukaan konsernihallinnon hallinto-, talous- ja strategia- sekä kaupunkikehitysryhmien johtajat ottaa kaupunginhallitus, joten johtaja Jukka Laihon ilmoitus irtisanoutumisesta tulee saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan viran kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka

Talous- ja strategiaryhmän johtajan virka on perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä 5.11.2012 § 495. Johtajan viran kelpoisuusehdoksi on tuolloin vahvistettu: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus toimialasta.

Viran tämän hetkinen kokonaispalkka on 8.793,29 euroa/kk.

Viran julistaminen haettavaksi

Viranhaltijalain 4 §:n 1 momentin mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä, jollei viranhaltijalain 4 §:n 3 momentin säännökset mahdollista viran täyttämistä ilman julkista hakumenettelyä. Hakuajan on oltava vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain edellyttämällä tavalla yleisessä tietoverkossa.

Hallintosäännön 81 §:n mukaan viran julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viranhaltija avoinna olevaan virkaan. Hallintosäännön 83 §:n perusteella talous- ja strategiaryhmän johtajan viran julistaa haettavaksi kaupunginhallitus.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitaminen

Hallintosäännön 83 §:n mukaan konsernihallinnon hallinto-, talous- ja strategia- sekä kaupunkikehitysryhmien johtajat ottaa kaupunginhallitus. Koska hallintosäännössä ei ole erillistä määräystä siitä, kuka päättää henkilön ottamisesta avoimen viran hoitajaksi, on kaupunginhallituksella toimivalta päättää talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajasta.

Talous- ja strategiaryhmän johtajan tehtävät huomioiden tulee hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindström suostumuksensa mukaisesti ottaa omasta virastaan vapautettuna talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajaksi 8.10.2018 lukien siihen saakka kunnes virkaan valittu on ottanut viran vastaan.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon irtisanoutumisen tiedoksi.

Samalla kaupunginhallitus päättää,

että talous- ja strategiaryhmän johtajan virka julistetaan haettavaksi ja

että virkaan asetetaan 6 kk koeaika.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää ottaa hankinta- ja logistiikkajohtaja Fredrik Lindströmin suostumuksensa mukaisesti omasta virastaan vapautettuna talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitajaksi 8.10.2018 lukien siihen saakka kunnes virkaan valittu on ottanut viran vastaan.

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että asia jätetään pöydälle talous- ja strategiaryhmän johtajan avoimen viran hoitamista koskevilta osin ja

että muilta osin päätösehdotus hyväksytään.

Päätös asiassa tehtiin Maaskolan Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tiedKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
aoLaiho Jukka