Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus27018.06.20181

7024-2018 (01 01 00)

Palveluesimiehen viran perustaminen kasvatus- ja perheneuvolaan ja psykologin toimen lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 270

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.6.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.7.2018 lukien palveluesimiehen virka. Samasta ajankohdasta lukien voidaan lakkauttaa avoimena oleva psykologin toimi vakanssinumero 315005.

Esityksen mukaan palveluesimiehen virka tarvitaan kasvatus- ja perheneuvolaan, jotta psykososiaalisen kuntoutuksen esimiesjärjestelyt saataisiin toteutettua tarkoituksenmukaisella tavalla. Kasvatus- ja perheneuvola on 23 työntekijän yksikkö, josta on kolme vuotta puuttunut arkipäivän työssä vaadittavia päätöksiä tekevä johtava viranhaltija. Esityksen mukaan tämä on johtanut siihen, että yksikkö on toiminut puolitehoisesti ja on asiakastyön sekä henkilöstö- ja taloushallinnon vuoksi haavoittuva.

Psykosiaalisen kuntoutuksen johtajan suorassa alaisuudessa on ollut yhteensä 65 eri yksikköjen työntekijää. Psykososiaalisten palvelujen esimiesjärjestelyt ovat esityksen mukaan nykyisellään yksikön johtamisen kannalta kestämättömät.

Palveluesimiehen viran perustaminen toimialan esittämällä tavalla ratkaisisi esityksen mukaan psykososiaalisisten palveluiden johtamiseen ja esimiestyöhön liittyviä ongelmia.

Palveluesimiehen tehtävässä käytetään julkista valtaa joten tehtävää varten tarvitaan virka.

Esityksellä ei ole vaikutusta hyvinvointitoimialan työvoiman määrään, koska samassa yhteydessä lakkautetaan psykologin toimi, joka on ollut toimialan käytössä ja jota hoidetaan 30.6.2018 saakka. Lakkautettavan toimen tehtäväkohtainen palkka on vastaava kuin perustettavaksi esitetyn viran, joten esityksellä ei ole myöskään kustannusvaikutuksia.

Toimialan esityksessä on tarkemmin kuvattu uuden viran tarvetta, eikä konsernihallinnon strategisella HR:llä ole perusteita lausua viran tarpeesta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisella HR:llä ole muutoinkaan huomautettavaa esityksen suhteen.

Liite 1Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.7.2018 lukien palveluesimiehen virka (KVTES/hinnoittelematon), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.562,54 €/kk, ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukainen kelpoisuus sekä alan tuntemus ja riittävä johtamistaito ja,

että 1.7.2018 lukien lakkautetaan psykologin toimi vakanssinumero 315005.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 270
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta/lakkauttamisesta