Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus25418.06.20189

7352-2018 (00 04 02, 02 05 01)

Hirvensalon laskettelurinteen toiminnan kehittäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 254

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun kaupunki ja Hirvensalon lasketturinteen toiminnoista vastaava taho Turun Slalomseura ry ovat käyneet neuvotteluja laskettelurinnetoimintojen kehittämisestä.

Turun Slalom ry on vastannut rinnetoimintakokonaisuuden toteutuksesta ja taloudellisesti kaikista kuluista, lukuun ottamatta alueen maavuokran osuutta (n. 21 000 €), jonka on maksanut Turun kaupungin liikuntapalvelut (kh 14.5.2007 § 357) ja rakennusten vuokrista annettua hyvitystä 50 %, joka on maksettu kaupunginhallituksen varoista kiinteistöliikelaitokselle (n. 21 000 €).

Nyt neuvotellun lopputuloksen tavoitteena on turvata laskettelurinnetoiminnan kehittyminen vuosiksi eteenpäin ja kehittää liikuntapaikkaa kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti. Pääajatuksena on selkeyttää kaupungin roolia maa-alueen ja kiinteistöjen omistajana ja toisaalta Turun Slalom ry:n roolia toiminnan harjoittajana ja operoijana.

Laskettelurinteessä on vuosittain keskimäärin noin 25 000 asiakaskäyntiä eli kaupungin tuki (n. 42 000 €/v: maavuokra ja 50 % avustus rakennusten vuokrasta) toiminnalla on ollut n. 1,68 € käyttäjää kohden.

Maa-alueella sijaitsevat rakennukset siirretään Turun kaupungin liikuntapalveluiden vastuulle 1.1.2019 alkaen ja niihin osoitetaan sisäisesti määrärahat budjettikäsittelyn yhteydessä (4.192,10 €/kk / 50.305,20 €/v) liikuntapalveluiden budjettiin. Samalla nykyinen vuokrasopimus Turun kaupungin ja Turun Slalom ry:n kesken puretaan.

Liikuntapalvelut valmistelevat maa-alueen ja rakennusten käytön osalta käyttöoikeus/maavuokrasopimuksen, jossa sovitaan toiminnanharjoittajan Turun Slalom ry:n vastuista ja velvollisuuksista järjestää liikuntatoimintaa laskettelurinteen alueella.

Liikuntalautakuntaan valmistellaan avustamispäätös liikunnan avustusbudjetin sisältä ja esitys asiasta tuodaan lautakunnan päätettäväksi vielä syksyn 2018 aikana.

Turun Slalom ry sitoutuu toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen ja palvelujen operatiiviseen järjestämisvastuuseen ja kantaa kaikki operoinnista syntyvät kustannukset ja vastuut. Seura sitoutuu toteuttamaan tulojen kehittämiseksi toimenpiteet, joiden vaikutus kulujen kasvuun arvioidaan olevan 30.000 €. Seura sitoutuu myös maksamaan kaikki kaupungin myöntämät rahoituslainat (kh 11.8.2014 § 311 ja kh 6.11.2017 § 478) sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Lisäksi seura selkeyttää toimintojaan ja seuran rakenteita siten, että varsinainen seura- ja valmennustoiminta irrotetaan selkeämmin muusta rinnetoiminnasta.

Näillä toimenpiteillä saadaan rinnetoimintoja kehitettyä pitkäjänteisesti ja turvattua palvelutarjonta Turun seudulla. Samalla kaupunki ottaa selvemmin omaisuutensa hallintaansa ja ylläpitää sen arvoa. Kaupungin laskennallinen tuki vuositasolla kasvaa n. 80.000 euroon/vuosi, joka tarkoittaa noin 3,2 euron tukea asiakasta kohden.

Johtaja Tuomas Heikkinen 14.6.2018:

Liikuntapalvelut on esittänyt ratkaisua Turun Slalom ry:n talousvaikeuksien ratkaisemiseksi. Kaupunginhallituksen tulee hyväksyä järjestely periaatetasolla koska se edellyttää liikuntalautakunnan suunnitteluluvun kasvattamista talousarviokäsittelyn yhteydessä n. 50.000 €:lla. Esitän, että kaupunginhallitus päättää ilmoittaa liikuntalautakunnalle, että se voi toteuttaa oheismateriaalissa 2 esitetyn järjestelyn Turun Slalom ry:n kanssa.

Liite 1Liikuntapalveluiden esitys Turun Slalom ry:n pyynnön johdosta

Oheismateriaali 1Turun Slalom ry:n pyyntö

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää ilmoittaa liikuntalautakunnalle, että se voi toteuttaa liitteessä 1 esitetyn järjestelyn Turun Slalom ry:n kanssa.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Slalom ry
tpvLiikuntalautakunta


Liitteet:

Kh § 254
Liite 1:Liikuntapalveluiden esitys Turun Slalom ry:n pyynnön johdosta