Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22204.06.201810
Kaupunginhallitus24918.06.20184

9959-2017 (011, 015, 111, 121)

Smart and Wise Turku -kärkihanketta koskevan kaupunginvaltuuston 14.5.2018 § 90 tekemän päätöksen täytäntöönpano

Tiivistelmä: -

Kh § 222

Strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Vira:

Kaupunginvaltuusto on 14.5.2018 § 90 käsitellyt Smart and Wise Turku –kärkihanketta. Kaupunginvaltuusto on päättänyt merkitä Smart and Wise Turku -kärkihankkeen tiedoksi ja todennut samalla, että kärkihanke ohjaa kulloinkin toimivaltaisen toimielimen ja viranhaltijan valmistelua ja päätöksentekoa. Lisäksi kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Smart and Wise Turku –kärkihankkeen etenemisestä raportoidaan kaupunginhallitukselle puolivuosittain.

Kärkihankkeen etenemisen raportoinnissa käydään läpi raportointijaksolla aikaan saadut tuotokset sekä esitetään toimintasuunnitelma seuraavalle jaksolle. Raportoinnin perustana ovat liitteessä 1 kuvatut mittarit, jotka jakautuvat kahteen osioon:

-       hankkeen etenemistä kuvaavat mittarit

-       tuotosten vaikuttavuutta kuvaavat mittarit.

Mittareilla pyritään mahdollisimman hyvin kuvaamaan, miten hankkeelle asetetut tavoitteet on saavutettu. Etenemisen mittarit kertovat siitä, onko hanke edennyt hankesuunnitelman mukaisesti ja mitä tuotoksia hankkeeseen käytetyillä resursseilla on saatu aikaan. Vaikuttavuusmittarit puolestaan kertovat siitä, mikä merkitys tuotoksilla on ollut kaupungin asukkaille, asiakkaille ja sidosryhmille sekä kaupungin omalle toiminnalle.

Hankkeen tavoitteita ja mittareita voidaan tarkastelun yhteydessä muuttaa, mikäli toimintaympäristön muutokset tai muut perustellut syyt sitä edellyttävät. Hankkeen tavoitteet mittareineen kirjataan konsernihallinnon ja toimialojen strategisiin sopimuksiin.

Kaupunginhallituksen tulisi täytäntöönpanopäätöksellä hyväksyä liitteenä 1 olevat mittarit, joilla seurataan kärkihankkeen etenemistä ja tuotosten vaikuttavuutta.

Liite 1Smart and Wise Turku –kärkihankkeen mittarit

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Smart and Wise Turku –kärkihankkeen etenemistä ja tuotosten vaikuttavuutta seurataan liitteen 1 mukaisilla mittareilla.

PäätösAsia pantiin pöydälle Sundqvistin Vornasen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 249

Pöydältä 4.6.2018 § 222

Liite 2Smart and Wise Turku –kärkihankkeen mittarit (päivitetty)

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Smart and Wise Turku –kärkihankkeen etenemistä ja tuotosten vaikuttavuutta seurataan liitteen 2 mukaisilla mittareilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strategia ja kehittäminen


Liitteet:

Kh § 222
Liite 1:Smart and Wise Turku -kärkihankkeen mittarit

Kh § 249
Liite 1:Smart and Wise Turku -kärkihankkeen mittarit
Liite 2:Smart and Wise Turku -kärkihankkeen mittarit (päivitetty)