Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20722.05.20181

5241-2018 (02 05 01)

Life on a Leaf ry Life on a Leaf rf. anomus 40.000 - 50.000 euron avustuksen saamiseksi Lehtitalona tunnetun rakennuksen hankkimiskuluihin

Tiivistelmä: -

Kh § 207

Johtava kaupunginlakimies Laura Klami 3.5.2018:

Life on a Leaf ry Life on a Leaf rf. on 3.5.2018 saapuneella hakemuksellaan anonut 40.000-50.000 euroa avustusta Lehtitalona tunnetun rakennuksen hankkimiskuluihin osakeyhtiön perustamiseksi.

Lehtitalo on yksi Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden kohteista, joka saavutti myös kansainvälistä näkyvyyttä. Nyt Lehtitalossa on muun ohella tarkoitus luoda edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kohtaamiselle ja edistää yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja mahdollisten muiden oppilaitosten yhteistyötä ja verkostoitumista.

Yhdistys on hakemuksessaan määritellyt toimintakonseptinsa keskeiset tavoitteet ja toimintatavat seuraavasti:

”Life on a Leaf toimii taiteellisen tutkimuksen tyyssijana, edistää taiteellisia ja tieteellisiä näkökulmia yhdistävää toimintaa, tuottaa taiteita ja tieteitä yhdistäviä kohtaamisia sekä vahvistaa yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyötä.  Life on a Leaf -taloon kytketään Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisen kaupunkitutkimusohjelman kulttuuripainotteisia osioita.

Toiminnan tavoitteena on luoda uusia visioita kaupunkikehittämiseen, etsiä uusia prototyyppialueita Suomesta sekä edistää taiteellisia ja tieteellisiä näkökulmia tai menetelmiä yhdistävää kaupunkiympäristön tutkimusta. Life on a Leaf on innovatiivisen kaupunkikehittämisen laboratorio.

Life on a Leaf on taiteilija- ja tutkijaresidenssi, jossa määräaikaisen asukkaan tehtävänä on toimia taiteen ja tieteen; julkisen taiteen ja arkkitehtuurin yhdistelmien ideoijana, vastata talon näyttelytoiminnasta ja mahdollistaa tapahtumat. Life on a Leaf on elävä esimerkki taiteen, tieteen ja arkkitehtuurin yhdistelmien innovaatiosta”

Sääntöjensä mukaan ”Yhdistyksen tarkoituksena on harjoittaa ja edistää taiteen, arkkitehtuurin, akateemisen tutkimuksen ja talouden välistä yhteistyötä tavoitteena mielikuvitusta ja luovuutta suosiva kaupunkiympäristö. Yhdistyksen toiminnan keskuksen muodostaa Turussa sijaitseva Life on a Leaf –rakennus (Lehtitalo).”

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys

Life on a Leaf -yhdistyksen toiminnassa yhdistyvät taide, tiede ja arkkitehtuuri. Anomuksessa esitettyä hanketta voidaan pitää Turun strategisten tavoitteiden mukaisina sekä jatkumona Turun kaupungin tavoitteille Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Rakennus toimisi tapaamis- ja tapahtumakeskuksena liitteessä 3 esitetyn toimintakonseptin mukaisesti. Avustushakemuksessa on esitetty laaja toimijoiden tuki ja verkosto, jotka ovat edellytyksenä hankkeen onnistumiselle.  

Liite 1Avustussopimus

Oheismateriaali 1Avustusanomus

Oheismateriaali 2Yhdistyksen säännöt

Oheismateriaali 3Toimintakonsepti

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan avustussopimuksen.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään avustussopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLife on a Leaf ry Life on a Leaf rf
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedArve Minna


Liitteet:

Kh § 207
Liite 1:Avustussopimus