Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20622.05.20181

5107-2018 (01 01 00, 01 02 00)

Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisen palvelualueen tulosyksiköiden päälliköiden virkojen nimikkeiden, kelpoisuusehtojen ja tehtäväkohtaisten palkkojen yhtenäistäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 206

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 15.5.2018:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisen palvelualueen tulosyksiköiden päälliköiden virkojen nimikkeet, kelpoisuusehdot ja tehtäväkohtaiset palkat yhtenäistetään.

Toimialan esityksessä on yksityiskohtaiset perustelut toimialan kaupunkirakentamisen palvelualueen tulosalueiden päälliköiden vakanssimuutoksille. Toimitilojen rakennuttamispäällikön viran (vak.nro 608191) tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus on määritelty viran perustamisen yhteydessä (kh 12.2.2018 § 67). Po. viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi on määritelty 4.743,43 €/kk ja viran kelpoisuusvaatimukseksi on vahvistettu tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi rakennusalan opistoasteen tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Infrapalveluiden johtajan viran nimike on 1.1.2018 lukien muutettu infran rakennuttamispäälliköksi (vak.nro 608159) viran tehtäväkohtaisen palkan (5.438,47 €/kk) ja kelpoisuusvaatimuksen (ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus toimialasta) säilyessä ennallaan (Kh 18.12.2017 § 560). Po. infran rakennuttamispäällikön viran tehtävän vaativuus vastaa tehtäväkokonaisuudeltaan toimialan näkemyksen mukaan toimitilojen rakennuttamispäällikön tehtävää sekä yksikön koon, että hankkeiden laajuuden ja talouden osalta, joten on perusteltua että myös tämän viran tehtäväkohtainen palkka on samalla tasolla toimitilojen rakennuttamispäällikön tehtävän kanssa. Infran rakennuttamispäällikön viran tehtävien vaativuus on muuttunut vähemmän vaativaksi, joten viran tehtäväkohtaista palkkaa tulisi tarkistaa alaspäin ottaen huomioon tehtävän vastuun pieneneminen.

Kadunsuunnittelupäällikön viran (vak.nro 607057) nimikettä, tehtäväkohtaista palkkaa sekä kelpoisuusvaatimusta tulisi toimialan esityksen mukaan yhdenmukaistaa. Viran nimike esitetään muutettavaksi infran suunnittelupäälliköksi, joka kuvaa paremmin uutta tehtäväkenttää. Toimialan esityksen mukaan kadunsuunnittelupäällikön viran tehtävän vaativuus on kasvanut merkittävästi aikaisemmasta tehtävästä, koska infran toteutussuunnitteluyksikköön sisältyy uudistetussa organisaatiossa kadunsuunnittelun lisäksi myös miljöösuunnittelu. Po. viran tehtäväkohtaisen palkan on perusteltua olla samalla tasolla toimitilojen ja infran rakennuttamispäälliköiden kanssa. Viran kelpoisuusvaatimukseksi esitetään tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Toimialan esityksessä ylläpitopäällikön viran (vak.nro 608091) nimike esitetään muutettavaksi infran kunnossapitopäälliköksi, joka kuvaa paremmin tehtävää. Viran tehtävän vaativuustaso on kasvanut merkittävästi katu- ja muiden yleisten alueiden kunnossapidon siirtyessä tämän viran tehtäviin. Toimialan näkemyksen mukaan viran tehtävän ja toiminnan laajuus vastaa toimitilojen ja infran rakennuttamispäälliköiden tehtäviä, joten tehtäväkohtainen palkka tulisi olla samalla tasolla niiden kanssa. Infran kunnossapitopäällikön kelpoisuusvaatimukseksi tulisi vahvistaa tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Toimialan esityksessä todetaan, että edellä mainittuja virkoja hoitavat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa vakanssille tehtäviin muutoksiin. Vakanssimuutosten kustannusvaikutukset ovat vuonna 2018 yhteensä n. 3.900 euroa ja vuositasolla yhteensä n. 6.700 €, kun ylläpitopäällikön ja kadunsuunnittelupäällikön vakanssin tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan ja infran rakennuttamispäällikön vakanssin tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan alaspäin.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa toimialan esittämien virkojen nimikkeiden muutosten eikä kelpoisuusvaatimusten osalta.

Strategisen HR:n vastuualue toteaa, että kadunsuunnittelupäällikön ja ylläpitopäällikön virkojen tehtävän vaativuus on merkittävästi kasvanut ja infran rakennuttamispäällikön viran tehtävän vaativuus on muuttunut vähemmän vaativaksi, joten virkojen tehtäväkohtaiset palkat on perusteltua tarkistaa tehtävien vaativuuden merkittävien muutosten vuoksi. Strategisen HR:n vastuualue huomauttaa, ettei kaupunkirakentamisen palvelualueen organisaatiomuutos 1.1.2018 ole sellaisenaan peruste tehtäväkohtaisten palkkojen muuttamiselle. Kaupunginhallitukselle esitettävässä ehdotuksessa on huomioitu 1.5.2018 alkaen voimaan tullut kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen yleiskorotus po. virkojen tehtäväkohtaisissa palkoissa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR