Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus13509.04.201812

2427-2018 (01 01 00)

Lukion apulaisrehtorin viran perustaminen ja rehtorin viran (vak.nro 401400) lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää lukion apulaisrehtorin viran perustamista ja rehtorin viran (vak.nro 401400) lakkauttamista. Strategisen HR:n vastuualue esittää, että järjestely toteutetaan sivistystoimialan esittämällä tavalla.

Kh § 135

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 22.3.2018:

Sivistystoimiala esittää Turun ammatti-instituutin rehtorin viran (vak.nro 401400) muuttamista lukion apulaisrehtorin viraksi. Esitystä perustellaan sillä, että lukion opiskelijamäärää on viime vuosina kasvatettu, mikä on lisännyt työmäärää. Lisäksi apulaisrehtorille kohdistettaisiin lukiokoulutuksen yhteisiä tehtäviä. Toimialalta saadun tiedon mukaan esim. sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestäminen vaatii paljon aikaa samoin kuin se, että Puolalanmäen lukio on erityislukio, jossa on kaksi opetussuunnitelmaa ja kaksi kehitystehtävää. Strategisen HR:n vastuualue esittää, että järjestely toteutetaan siten, että sivistystoimialalle perustetaan lukion apulaisrehtorin virka ja samasta ajankohdasta lakkautetaan rehtorin virka (vak.nro 401400).

OVTES:n yleissivistävää koulua koskevassa osio B:ssä on säännökset kokonaistyöajassa ja –palkkauksessa olevasta lukion rehtorista ja apulaisrehtorista. Lukion apulaisrehtorin tehtäväkohtainen palkka määräytyy OVTES:n hinnoittelukohdan 40402000 mukaisesta palkka-asteikosta.  OVTES:n säännösten mukaan kokonaistyöaikaan ja – palkkaukseen otetun lukion apulaisrehtorin viran haltijan tehtäväkohtainen palkka määrätään asteikosta, joka on 7 % alempi kuin ao. koulun rehtorin hinnoittelutunnuksen palkka-asteikko. Strategisen HR:n vastuualue esittää, että perustettavaksi esitetyn lukion apulaisrehtorin viran tehtäväkohtainen palkka on 4.479,35 €/kk, joka vastaa muiden lukion apulaisrehtorin virkojen tehtäväkohtaista palkkaa. Tehtäväkohtainen palkka sisältää 1.5.2018 voimaan tulevan yleiskorotuksen.

Apulaisrehtorin viran työaikaa ja opetustuntimäärää koskevat määräykset ovat OVTES:n osio B:n 12 §:ssä. Apulaisrehtorin viran työaika on kokonaistyöaika, joka on soveltuvin osin oppilaitoksen toiminnalliset vaatimukset huomioon ottava toimistotyöaika (36 h 45 min/vko). Lisäksi OVTES:ssä on säännökset apulaisrehtorin viikoittaisesta opetusvelvollisuudesta, mikä sisältyy apulaisrehtorin em. viikkotyöaikaan.

Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetussa asetuksessa (986/98) on määritelty rehtorin kelpoisuusvaatimukset. Em. asetuksessa ei ole erikseen määritelty apulaisrehtorin viralle kelpoisuusvaatimusta. Strategisen HR:n vastuualue esittää sivistystoimialan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että lukion apulaisrehtorin viran kelpoisuusvaatimukset määritellään tässä yhteydessä opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukaisesti.

Sivistystoimialan esityksen mukaan lukion apulaisrehtorin viran palkkakustannukset ovat n. 75.500 euroa vuodessa. Sivistystoimialan esityksen mukaan Puolalanmäen lukion apulaisrehtorin tehtäviä erilliskorvauksella hoitaneen lehtorin tehtävä loppuu, kun lukion apulaisrehtorin virka perustetaan, ja tehtävään käytetty resurssi siirtyy perustettavaksi esitettyyn apulaisrehtorin virkaan. Sivistystoimialalta saadun ilmoituksen mukaan esitetyllä järjestelyllä ei ole kustannusvaikutuksia, eikä vaikutusta henkilötyövuosien määrään.   

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perusettavaksi esitetyn lukion apulaisrehtorin viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että:

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimiala, perustetaan 1.8.2018 lukien lukion apulaisrehtorin virka, ja että po. viran tehtäväkohtainen palkka samasta ajankohdasta lukien on 4.479,35 €/kk (OVTES:n mukainen hinnoittelukohta 40402000), ja että po. viran kelpoisuusvaatimukseksi määritellään samasta ajankohdasta lukien opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukainen lukion rehtorin kelpoisuusvaatimus,

- lukion apulaisrehtorin viran työaika ja opetusvelvollisuus sekä palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät OVTES:n mukaisesti,

- sivistystoimiala saa täyttää edellä mainitun viran ehdolla, että viran täyttäminen voi tapahtua toimialalle vahvistetun työvoimankäytön tavoitetason puitteissa, ja

- 1.8.2018 lukien lakkautetaan rehtorin virka (vak.nro 401400).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 135
Liite 1:Esitys viran muuttamisesta