Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus11526.03.201810

2787-2018 (01 01 00, 01 01 01)

Varikonhoitajan viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan varikonhoitajan virka 1.4.2018 lukien.

Kh § 115

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 8.3.2018:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot -yksikköön perustetaan 1.4.2018 lukien varikonhoitajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.036,33 €/kk (TS/palkkaryhmä I, 5 01 04 01 8) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävien hoitamiseen tarpeellinen tieliikenne- ja ajoneuvojen siirtoa koskevien sääntöjen tuntemus.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2.036,33 €/kk, joka on toimialan mukaan oikeassa suhteessa tehtävän edellyttämään vaativuuteen ja muiden vastaavantyyppisiä tehtäviä tekevien vakanssien palkkaukseen. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisen palkan määrästä.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävien hoitamiseen tarpeellinen tieliikenne- ja ajoneuvojen siirtoa koskevien sääntöjen tuntemus. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Toimialan ilmoituksen mukaan po. viran perustaminen ja sen täyttäminen on otettu huomioon kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2018 henkilöstösuunnitelmassa. Perustettavan viran kustannukset ovat vuositasolla 31.600 euroa. Toimiala on lisäksi ilmoittanut, että perustettavaksi esitettävän varikonhoitajan viran tultua täytetyksi vapautuu pysäköinnintarkastajan virka, jonka täyttäminen julkisella haulla on niin ikään hyväksytty toimialan vuoden 2018 henkilöstösuunnitelmassa.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua toisin toimialan esityksen kanssa.

Liite 1Varikonhoitajan virka, perustamislomake

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

- että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana kaupunkiympäristötoimialan Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot -yksikkö perustetaan 1.4.2018 lukien varikonhoitajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.036,33 €/kk (TS/palkkaryhmä I, 5 01 04 01 8) ja jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävien hoitamiseen tarpeellinen tieliikenne- ja ajoneuvojen siirtoa koskevien sääntöjen tuntemus ja

- että kaupunkiympäristötoimiala oikeutetaan täyttämään varikonhoitajan virka suoratäytöllä ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 115
Liite 1:Varikonhoitajan virka, perustamislomake