Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8005.03.20185

2297-2018 (00 00 01)

Työnantajan edustajien ja heidän varaedustajien nimeäminen johtavaan työsuojelutoimikuntaan vuosiksi 2018-2021

Tiivistelmä: -

Kh § 80

Työhyvinvointipäällikkö Caj Karlsson:

Johtavan työsuojelutoimikunnan tarkoituksena on edistää työnantajan ja henkilöstön yhteisin toimenpitein työn turvallisuutta, terveellisyyttä ja työviihtyvyyttä.

Johtava työsuojelutoimikunta valvoo työsuojelua koskevien lakien, asetusten ja valtakunnallisten sopimusten noudattamista sekä paikallisten ohjeiden noudattamista toimialoilla. Lisäksi johtavan työsuojelutoimikunnan tulee toimia yhteistyössä yhteistyötoimikunnan sekä työterveyshuollon kanssa.

Johtavassa työsuojelutoimikunnassa käsitellään laissa työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta sekä Kunnallisen alan työsuojelun yhteistoimintasopimuksessa määritellyt asiat. Lisäksi johtavassa työsuojelutoimikunnassa käsitellään näihin asioihin liittyvät koko kaupunkia koskevat yleiset periaatteet, linjaukset sekä mahdolliset toimenpideohjeet ja lausunnot.

Johtavassa työsuojelutoimikunnassa on kolme työnantajan, kolme toimihenkilöiden ja kuusi työntekijöiden edustajaa eli yhteensä 12 jäsentä ja yhtä monta varajäsentä.

Työterveyshuollon edustaja osallistuu asiantuntijana johtavan työsuojelutoimikunnan kokouksiin.

Kaupunginhallituksen 21.1.2013 § 42 hyväksymän yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen mukaan työnantajan edustajat (kolme) ja heidän varajäsenensä (kolme) valitsee kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää nimetä työnantajan edustajat ja heidän varaedustajat johtavaan työsuojelutoimikuntaan vuosiksi 2018 - 2021 seuraavasti:

Jäsen:Varajäsen:
Tuomas Heikkinen, johtajaJukka Laiho, johtaja
Sinikka Valtonen, henkilöstöjohtajaPäivi Ahvenainen, hallinto- ja henkilöstöpäällikkö
Caj Karlsson, työhyvinvointipäällikköHeikki Vähäkuopus, riskienhallintapäällikkö

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tpvIT-palvelut
tiedJohtava työsuojelutoimikunta
tpvKonsernihallinto, yhteiset hallintopalvelut
aoAhvenainen Päivi
aoHeikkinen Tuomas
aoKarlsson Caj
aoLaiho Jukka
aoValtonen Sinikka
aoVähäkuopus Heikki