Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8505.03.201810

1774-2018 (01 01 00)

18 erityisluokanopettajan ja 11 erityisopettajan viran perustaminen sivistystoimialalle

Tiivistelmä:

Sivistystoimiala esittää 18 erityisluokanopettajan ja 11 erityisopettajan viran perustamista. Esityksellä ei ole sivistystoimialan esityksen mukaan merkittäviä kustannusvaikutuksia, eikä vaikutusta henkilötyövuosien määrään.

Kh § 85

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 15.2.2012:

Sivistystoimiala esittää 18 erityisluokanopettajan ja 11 erityisopettajan viran perustamista sivistystoimialalle. Tarkoituksena on, että erityisluokanopettajan ja erityisopettajan virat korvaavat nyt käytössä olevat tuntiopettajan virkasuhteet. Sivistystoimiala perustelee esitystään sillä, että tuntiopettajan nimikkeet aiheuttavat ongelmia tietovarastointiraportoinnissa.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen erityisluokanopettajan ja erityisopettajan palvelussuhteen ehtojen suhteen. Erityisluokanopettajan ja erityisopettajan virkojen palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen peruskoulua koskevien osioiden A ja B mukaisesti. Perustettavien erityisluokanopettajan ja erityisopettajan virkojen kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti.

Sivistystoimialan esityksen mukaan järjestelyllä ei ole kustannusvaikutuksia, eikä vaikutusta henkilötyövuosien määrään. Virkojen perustaminen on huomioitu toimialan henkilöstösuunnitelmassa.

Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

Liite 1Vakanssilomake, 18 erityisluokanopettajan virkaa

Liite 2Vakanssilomake, 11 erityisopettajan virkaa

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että:

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimialan perusopetuksen johto, perustetaan 1.4.2018 lukien 18 erityisluokanopettajan virkaa, joiden palkkaus ja palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan ja joiden kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaan,

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimialan perusopetuksen johto, perustetaan 1.4.2018 lukien 11 erityisopettajan virkaa, joiden palkkaus ja palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan ja joiden kelpoisuusvaatimukset määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) mukaan, ja

- sivistystoimiala saa täyttää edellä mainitut virat ehdolla, että virkojen täyttäminen voi tapahtua toimialalle vahvistetun työvoimankäytön tavoitetason puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 85
Liite 1:Vakanssilomake, 18 erityisluokanopettajan virkaa
Liite 2:Vakanssilomake, 11 erityisopettajan virkaa