Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8405.03.20189

1748-2018 (01 01 00)

Yhteensä viiden terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään, että yhteensä viiden terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimusta muutetaan.

Kh § 84

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 8.2.2018:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että yhteensä viiden terveyskeskuslääkärin viran kelpoisuusvaatimus muutetaan. Em. virkojen kelpoisuusvaatimuksena on tällä hetkellä yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri sekä molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Terveyskeskuslääkäreiden virkojen kelpoisuusvaatimuksena on pääsääntöisesti yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri.

Esityksessä todetulla tavalla kaupungin hallintosäännön 81 §:ään on sisällytetty mm. määräykset siitä miten virkaa tai tointa haettavaksi julistettaessa tulee haettavaksi julistavan viranomaisen päättää, edellytetäänkö viran tai toimen kielitaitoa koskevan kelpoisuusvaatimuksen lisäksi suomen ja/tai ruotsin kielen taitoa, jota on pidettävä viran tai toimen tehtävien menestyksellisen hoidon edellyttämänä tai joka virka- tai työsuhteeseen otettaessa luetaan eduksi.

Esityksen mukaan hallintosäännön 81 §:n perusteella on tarpeetonta esityksessä todettujen terveyskeskuslääkärin virkojen kohdalla erikseen määritellä kielitaitovaatimusta, josta voidaan joka tapauksessa erikseen virkaa tai tointa haettavaksi julistettaessa päättää.

Mikäli viran tehtävät kohdistuvat ruotsinkieliseen väestöön, tullaan esityksen mukaan viranhaltijoilta jatkossakin edellyttämään ruotsin kielen taitoa.

Hyvinvointitoimialan esitystä voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena, eikä konsernihallinnon strategisella HR:llä ole huomautettavaa esityksen suhteen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että terveyskeskuslääkärien virkojen vakanssinumerot 213118, 213119, 213122, 213120 ja 213121 kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan yleislääkärin oikeuden omaava laillistettu lääkäri.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR