Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus3122.01.20185

641-2018 (01 01 00)

Työkeskuksen työnjohtajan toimien ja virkojen kelpoisuusvaatimuksien muuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään, että yhteensä seitsemän työkeskuksen työnjohtajan toimen ja kolmen työnjohtajan viran kelpoisuusvaatimusta muutetaan.

Kh § 31

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 16.1.2017:

Johtaja Pekka Sundman ja työllisyyspalvelujohtaja Riitta Uitto ovat esittäneet, että yhteensä seitsemän työkeskuksen työnjohtajan toimen ja kolmen työnjohtajan viran kelpoisuusvaatimus muutetaan.

Esityksessä todetulla tavalla työkeskuksen työnjohtajan työ on tehtäväkokonaisuus, johon sisältyy työllistämisen ja kuntouttavan työtoiminnan edistäminen. Tehtävään ei kuulu esimiesvastuuta. Työnjohtajat organisoivat osaston toimintaa ja valvovat työturvallisuutta. Työnjohtajan tehtäviin tarvitaan käytännön osaajia, joilla on kiinnostusta osastoilla työskentelevien ja kuntoutujien ohjaamiseen.

Työnjohtajan vakanssien kelpoisuusvaatimuksena on tällä hetkellä tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus, hyvä ammattialan työkokemus sekä kokemusta esimiestehtävistä.

Kelpoisuusvaatimusta voidaan pitää esityksessä todetulla tavalla rekrytointimahdollisuuksia rajoittavana. Työnjohtajan tehtävän menetyksellinen hoitaminen edellyttää sellaista käytännön työelämän tuntemusta ja käytännön osaamista, joka voidaan hankkia esim. ammatillisen koulutuksen kautta.

Strategisen HR:n näkemyksen mukaan kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen esitetyllä tavalla on perusteltua ja tarkoituksenmukaista.

Toimien kelpoisuusvaatimusten muuttamisen osalta toimivalta on hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajalla ja virkojen kelpoisuusvaatimusten muuttamisen osalta kaupunginhallituksella. Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan. Kelpoisuusvaatimusten muuttamista koskevan esityksen voi katsoa olevan sellainen kokonaisuus, josta kaupunginhallitus voi päättää.

Kelpoisuusvaatimusten muutoksilla ei ole kustannusvaikutuksia.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että työkeskuksen työnjohtajan toimien 372001, 372003, 372401, 372402, 372403, 372404 ja 372411 ja työnjohtajan virkojen 372002, 372004 ja 372009 kelpoisuusvaatimus on 1.2.2018 lukien tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen tutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto tai tehtävään soveltuva ammatti- tai erikoisammattitutkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedTyöllisyyspalvelukeskus