Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55718.12.201713

10470-2017 (112)

Kaupunkiympäristötoimialan joukkoliikennepalvelujohtajan viran täyttäminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 18.9.2017 § 385, että kaupunkiympäristötoimialan seudullinen joukkoliikenne -palvelualueelle perustetaan 1.1.2018 lukien joukkoliikennepalvelujohtajan virka. Virka on ollut julkisessa haussa ja viran hakuaika on päättynyt 20.11.2017. Hakuajan päättymiseen mennessä virkaan tuli 12 hakemusta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että joukkoliikennepalvelujohtajan virkaan otetaan diplomi-insinööri Sirpa Korte.

Kh § 557

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja Christina Hovi 14.12.2017:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.5.2017 kaupungin uuden hallintosäännön. 1.1.2018 toimintansa aloittava Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala muodostuu nykyisestä kiinteistötoimialasta ja ympäristötoimialasta, joiden palvelualueet, toiminnot ja prosessit järjestetään uudelleen.

Hallintosäännön 29 § mukaan kaupunkiympäristötoimiala vastaa toimintaedellytysten luomisesta ja järjestämisestä vetovoimaisen kaupungin kasvulle, kaupunkiympäristön kehittämiselle, rakenteelliselle toimivuudelle ja viihtyisyydelle sekä kaupungin rakennetusta infraomaisuudesta, laadukkaan kaupunkiympäristön toteuttamisesta ja ylläpidosta sekä terveellisten tilojen toteuttamisesta. Lisäksi toimiala vastaa ympäristöön ja rakentamiseen liittyvistä viranomaispalveluista, ympäristönsuojelusta sekä seudullisista joukkoliikenne- ja jätehuoltopalveluista.

Kaupunkiympäristötoimialalla toimii neljä palvelualuetta:

Joukkoliikennepalvelujohtaja

Kaupunginhallitus päätti 18.9.2017 § 385, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan 1.1.2018 lukien joukkoliikennepalvelujohtajan virka.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus palvelualueen tehtävistä ja johtamisesta.

Joukkoliikennepalvelujohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa seudullinen joukkoliikenne -palvelualueen toimintaa, huolehtia palvelualueen toiminnan tuloksellisuudesta ja sovittaa palvelualueen toiminta ja palvelut yhteen palvelualueen tulosyksiköiden, toimialan muiden palvelualueiden, muiden toimialojen ja viranomaisten kanssa. Joukkoliikennepalvelujohtaja huolehtii joukkoliikennepalveluiden suunnittelusta, järjestämisestä, valvonnasta ja kehittämisestä Turun kaupunkiseudun Föli-kunnissa.

Joukkoliikennepalvelujohtaja on suoraan toimialajohtajan alainen ja työnantajan edustaja. Hän vastaa ja raportoi toimialajohtajalle palvelualueen toiminnasta ja kehittämisestä sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Hän vastaa myös omalla tehtäväalueellaan seudullisesta ja valtakunnallisesta yhteistyöstä. Lisäksi hänen tehtävänä on huolehtia, että kaupungin asukkaat, toiminnanharjoittajat ja palveluiden käyttäjät saavat riittävästi tietoa valmisteltavina olevista yleisesti merkittävistä asioista ja voivat osallistua ja vaikuttaa näiden asioiden valmisteluun.

Joukkoliikennepalvelujohtaja toimii Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan esittelijänä ja vastaa em. lautakunnan talousarviosta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Viran tarkempi tehtäväkuvaus ja toimivalta määrätään myöhemmin tämän vuoden aikana tehtävässä kaupunkiympäristötoimialan hallinnonjärjestämispäätöksessä.

Virka on ollut julkisessa haussa ja viran hakuaika on päättynyt 20.11.2017. Hakuajan päättymiseen mennessä virkaan tuli yhteensä 12 hakemusta.

Kokonaisarvioinnin perusteella joukkoliikennepalvelujohtajan virkaan esitetään valittavaksi diplomi-insinööri Sirpa Korte.

Kaupunginhallitus päättää 31.12.2017 asti viran täyttämisestä.

Hakemukset ovat nähtävänä johtavalla kaupunginsihteerillä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että diplomi-insinööri Sirpa Korte otetaan kaupunkiympäristötoimialan joukkoliikennepalvelujohtajan virkaan ja

että kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan päättämään virantoimituksen aloittamispäivämäärästä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat
tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedYmpäristötoimiala
tiedYmpäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne
tpvHovi Christina