Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52904.12.201712

12913-2017 (111, 120, 114)

Tilapalvelukeskuksen organisointiin ja resursointiin liittyvien virkojen perustaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 529

Johtaja Tuomas Heikkinen 30.11.2017:

Turun kaupunginhallitus päätti 23.10.2017 § 440, että konsernihallintoon perustetaan 1.1.2018 lukien tilapalvelukeskus, jonka tehtävänä on hallita kaupungin tilaomaisuutta, vastata tilojen omistajuuden ohjauksesta, tarjota tiloja kaupungin toiminnoille sekä vastata tiloihin liittyvien palveluiden hankinnasta.

Samalla kaupunginhallitus päätti, että Turun kaupungin konsernihallintoon perustetaan 1.1.2018 lukien tilapalvelujohtajan virka. Viran hakuaika on päättynyt 23.11.2017.

Kaupunginhallitukselle 23.10.2017 esitetyn tilapalvelukeskuksen perustamisen esittelyn yhteydessä todettiin tilapalvelukeskuksen organisoinnista ja resursoinnista, että päätös toiminnan yksikkötasoisesta organisoinnista päätetään tehtävien jatkoselvitysten perusteella hallinnonjärjestämispäätöksen yhteydessä. Esittelyssä todettiin myös, että samassa yhteydessä tarkentuvat myös henkilöstövaikutukset, tarvittavat henkilöstösiirrot ja mahdolliset rekrytointitarpeet.

Tilapalvelukeskuksen organisointia ja resursointia on jatkovalmisteltu. Organisointimalliksi esitetään toimintopohjaista organisoitumista (Oheismateriaali 1). Tilapalvelukeskus muodostuu mallin mukaan neljästä yksiköstä:

-      Tilatarpeet ja omaisuuden hallinta

-      Vuokraus ja toimitilapalvelut

-      Ylläpito

-      Energia ja talotekniikka

Edellä esitetyt neljä yksikköä toimivat tilapalvelujohtajan alaisuudessa. Kunkin yksikön toimintaa ja henkilöstöä johtaa päällikkö. Tehtävät ovat virkoja, koska niissä käytetään julkista valtaa.

Päällikköitä esitetään olevan seuraavasti:

-      Tilatarpeet ja omaisuuden hallinta -yksikköä johtaa toimitilapäällikkö

-      Vuokraus ja toimitilapalvelut -yksikköä johtaa vuokrauspäällikkö

-      Ylläpito -yksikköä johtaa ylläpitopäällikkö

-      Energia ja talotekniikka -yksikköä johtaa kiinteistöpäällikkö

Tilapalvelukeskukseen näistä yllämainituista viroista siirtyy Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden vuokrauspäällikön virka hoitajineen sekä kiinteistöpäällikön virka hoitajineen. Kaksi muuta mainittua virkaa (toimitilapäällikkö ja ylläpitopäällikkö) tulee perustaa.

Toimitilapäällikön tehtävään kuuluvat mm. toimitilahankkeiden (toimitilaverkot, tarveselvitykset, hankesuunnitelmat) valmistelun ja investointien ohjelmoinnin johtaminen sekä työympäristökehittämisen ja kiinteistöomaisuuden hallinnan johtaminen. Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 4.680 €/kk (ts) ja kelpoisuusvaatimukseksi tehtävän soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Ylläpitopäällikön tehtävään kuuluvat mm. kaupungin tilaomaisuuden ylläpidon järjestäminen ja johtaminen sekä kiinteistöjenhoidon ja kunnossapitotöiden kilpailuttaminen ja valvonta. Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 4.476,46 €/kk (ts) ja kelpoisuusvaatimukseksi tehtävän soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteen tutkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Virat esitetään perustettavaksi 1.1.2018 alkaen

Tilapalvelukeskus aloittaa toimintansa 1.1.2018 ja liittyvät henkilöstösiirrot tehdään kaupunginjohtajan päätöksellä joulukuussa yhteistoimintamenettelyn päätyttyä.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen on esittänyt, että 1.1.2018 toimintansa käynnistävään tilapalvelukeskukseen perustetaan toimitilapäällikön ja ylläpitopäällikön virat.

Tilapalvelukeskuksen tehtävänä on hallita kaupungin tilaomaisuutta, vastata tilojen omistajuuden ohjauksesta, tarjota tiloja kaupungin toiminnoille sekä vastata tiloihin liittyvien palveluiden hankinnasta. Johtaja Tuomas Heikkisen esityksessä on kuvattu laajemmin tilapalvelukeskuksen organisaatiota ja kerrottu toiminnalliset perusteet uusien virkojen perustamiselle.

Tarve uusien virkojen perustamiselle on ilmeinen, eikä konsernihallinnon strategisella HR:llä ole perusteita lausua virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin johtaja Heikkisen näkemyksen kanssa.

Perustettavaksi esitettyjen uusien virkojen tehtävänimikkeet ja kelpoisuusvaatimukset on määritelty perustellulla ja tarkoituksenmukaisesti tavalla. Esitettyjen tehtäväkohtaisten palkkojen voidaan katsoa olevan linjassa kaupungin muussa organisaatiossa vastaavantyyppisissä teknisten henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen soveltamispiiriin kuuluvissa tehtävissä maksettavien tehtäväkohtaisten palkkojen kanssa.

Konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole muutoinkaan huomautettavaa johtaja Heikkisen esitykseen.

Oheismateriaali 1Tilapalvelukeskuksen organisaatio

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana tilapalvelukeskus perustetaan 1.1.2018 lukien:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR