Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostajat:

Jatke Oy

Y-tunnus: 2244903-6

Pronssikuja 1

21410 Vanhalinna

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungin Vähäheikkilän (41.) kaupunginosan korttelin 19 tontti 7 (853-41-19-7), alaltaan noin 5544 m2, osa Turun kaupungin yleisestä alueesta 41P (853-41-9903-0), alaltaan noin 1327 m2, ja osa Turun kaupungin yleisestä alueesta 41K (853-41-9901-0) alaltaan noin 1211 m2. Yhteensä pinta-alaltaan noin 8082 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 233 / 19.9.2017.

 

Kohteen osoite:

 

Vähäheikkiläntie 62, 20810 Turku

 

Kauppahinta:

 

Miljoona kaksisataakaksitoistatuhatta kolmesataa (1.212.300) euroa.

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös xx.xx.2017 § xx, päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.201x

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksaminen ja saannon laillistamiskulut

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että kaupan kohde on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

Ostaja on hallinnut tonttia 853-41-19-7 ja osia yleisistä alueista 853-41-9903-0 sekä 853-41-9901-0 maanvuokrasopimuksien, jotka on allekirjoitettu 19.12.1961, 27.12.2002 ja 23.1.2008, perusteella. Tontilla olevat ostajan omistamat rakennukset, rakenteet ja laitteet varustuksineen eivät kuulu kauppaan.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Vuokrasopimukset katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun vuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut alueeseen ja ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

 

Kaupan kohde on 11.2.2003 voimaan tulleessa asemakaavassa 31/2001 osoitettu kuuluvaksi toimitilarakennusten korttelialueeseen (KTY). Korttelialueella on osoitettava autopaikkoja seuraavasti: Toimistotilat 1 ap/75 km2. Työpaikkatilat 1 ap/100 km2. Myymälätilat 1ap/40 km2. Tontin tehokkuusluku e = 1.0. Asemakaavamerkinnän mukaan 40 % prosenttia rakennusalalle sallitusta kerrosalasta saadaan käyttää myymälätiloja varten (m40 %).

 

Tontti 853-41-19-7 sekä osa yleisestä alueesta 853-41-9903-0 ja 853-41-9901-0 rajoittuvat saman kaavan mukaisiin toimitilarakennusten tontteihin 853-41-19-2 ja 853-41-19-13, kaavan 11/1956 mukaiseen Korpilahdentie –nimiseen katualueeseen sekä kaavan 46/1999 mukaiseen Vähäheikkiläntie ja Rykmentintie –nimisiin katualueiseen. Vähäheikkiläntien vastakkaisella puolella sijaitsee kaavan 63/1963 mukaiset teollisuus- ja varastorakennusten tontit 853-41-18-14 ja 853-41-18-15.

 

Kaupan kohteella on sitä palvelevia putki- ja johtolinjoja, joista ostaja on tietoinen.

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- ja leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Ostaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistön omistajalle korvataan em. toimenpiteestä mahdollisesti aiheutuvat suorannaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin ostajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Ostajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistön rajoittuvilta puistoalueilta tai muilta alueilta ja jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

9. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

10. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä totinomistajalta voimassaolevan taksansa mukaisen, runkolinjasta mahdollisesti rajalle tuodun, ns. tonttijohdon rakentamiskustannuksen välittömästi tämän kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Mikäli olemassa olevien rakennusten kunnallistekniset liittymismaksut on suoritettu, tontin osalta ei ole odotettavissa uusia liittymismaksuja.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön koh­dalla ole­van kadun yleiseen käyt­töön luovuttamises­ta riippu­matta, kadun kunnossa- ja puh­taanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten aluei­den kunnossa- ja puh­taanapidosta on säädetty. Katuosuu­della mahdollisesti olevien istu­tusten ja nurmikon hoito kuu­luu tontin­omis­ta­jalle.

 

11. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvollinen korvaamaan ja korjaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevalle alueelle.

 

12. Kiinteistön käyttö

 

Kiinteistö on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

13. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 -12 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

14. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

15. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

16. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2017

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

Julkisen kaupan vahvistajan todistus