Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus51120.11.201715

748-2014 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Moikoisten itärannan asemakaavanmuutoksesta tehtyyn valitukseen

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus on hylännyt Moikoisten itärannan asemakaavanmuutoksesta tehdyn valituksen. Jatkovalitus edellyttää korkeimman hallinto-oikeuden myöntämää valituslupaa.

Kh § 511

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 14.11.2017:

Kaupunginvaltuusto on 12.12.2016 § 208 hyväksynyt Moikoisten itärannan asemakaavanmuutoksen. Kaavanmuutos laadittiin Hirvensaloon Moikoisten uimarannan ja Pitkäsalmen venevalkaman väliselle alueelle ja siinä selkiytettiin olemassa olevien pientalotonttien ranta-alueita, suojeltiin kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus ja osoitettiin kaksi uutta rakennuspaikkaa. Lisäksi laajennettiin virkistysaluetta ja säilytettiin vapaa pääsy Pitkäsalmen rantaan.

Asunto Oy Moikoisten Tammilinna valitti valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja vaati katselmuksen toimittamista ja päätöksen kumoamista. Hallinto-oikeus on 9.11.2017 päätöksellään hylännyt valituksen ja vaatimuksen katselmuksen toimittamisesta.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan asemakaavan muutos täyttää asemakaavan laatimiselle asetetun vaatimuksen rakennetun ympäristön vaalimisesta ja siihen liittyvien erityisten arvojen säilyttämisestä. Se täyttää myös muut asemakaavaa koskevat, maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetyt sisältövaatimukset.

Perusteluina hallinto-oikeus on muun ohella esittänyt, että kaavan valmisteluun liittyvä vuorovaikutus osallisten kanssa ei aina voi johtaa kaikkien esitettyjen mielipiteiden huomioon ottamiseen. Hyväksytty asemakaavanmuutos ei siis ole lainvastainen sillä perusteella, että se ei ole sen sisältöinen kuin muistutuksissa on esitetty. Lisäksi asemakaavamääräyksin on turvattu maisemallisesti tärkeän kookkaan puuston säilyminen ja korttelialueille osoitetut pienialaiset rakennusalat on sijoitettu niin, että uudisrakennuksen rakennusala on huvilarakennuksen ja muun rakennetun ympäristön välissä eikä puiston tai meren puolelle ole osoitettu rakentamista. Asemakaavamääräyksillä on myös muutoin otettu huomioon uudisrakentamisen sopeutuminen ympäristöön.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 9.11.2017

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.