Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus47406.11.201710

9576-2017 (111)

Kahden päiväkodinjohtajan viran perustaminen sivistystoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että sivistystoimialalle perustetaan kaksi päiväko-dinjohtajan virkaa.

Kh § 474

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen 5.9.2017:

 

Syvälahden monitoimitalo

 

Syvälahden monitoimitalo tulee valmistumaan ja käyttöön otettavaksi 1.8.2018. Syvälahden päiväkodin valmistuttua voidaan Hirvensalossa sijaitsevasta Moikoisten esiopetusyksiköstä, joka toimii tilapäisessä parakkitilassa, luopua. Moikoisten esiopetusyksikössä käytössä olevat vakanssit siirretään uuteen Syvälahden päiväkotiin, mutta niiden lisäksi tarvitaan uusia vakansseja, jotta kaikille työntekijöille voitaisiin tehdä työsopimus toistaiseksi.

 

Uuden päiväkodin aloittaessa toimintansa vakanssit tulee laittaa hyvissä ajoin hakuun ja henkilökunnalla tulee olla toiminnan suunnittelu- ja valmisteluaikaa ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. Vakanssit esitetään perustettavaksi 1.1.2018 alkaen, mutta ne tultaisiin täyttämään 1.6.2018 alkaen.

 

Uusia vakansseja Syvälahden päiväkotiin tarvitaan:

-12 lastentarhanopettajaa

-10 lastenhoitajaa

-1 varhaiskasvatuksen erityisopettaja

 

Tallimäen päiväkoti

 

Tämän hetkisen tiedon mukaan Tallimäen päiväkoti tulee valmistumaan ja käyttöön otettavaksi elokuussa 2018. Tallimäen päiväkoti tulee korvaamaan käytöstä poistettavan Sofiankadun päiväkodin (Portsan phy). Sofiankadun päiväkodissa käytössä olevat vakanssit siirretään uuteen Tallimäen päiväkotiin, mutta niiden lisäksi tarvitaan uusia vakansseja, jotta kaikille työntekijöille voitaisiin tehdä työsopimus toistaiseksi.

 

Uuden päiväkodin aloittaessa toimintansa vakanssit tulee laittaa hyvissä ajoin hakuun ja henkilökunnalla tulee olla toiminnan suunnittelu- ja valmisteluaikaa ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. Vakanssit esitetään perustettavaksi 1.1.2018 alkaen, mutta ne tultaisiin täyttämään 1.6.2018 alkaen.

 

Uusia vakansseja Tallimäen päiväkotiin tarvitaan:

-6 lastentarhanopettajaa

 

Varissuon tilaelementtipäiväkoti

 

Varissuon tilaelementtipäiväkoti tulee valmistumaan Varissuon Orminkujalle kevään 2018 aikana. Päiväkoti valmistuu akuuttiin päivähoitopaikkatarpeeseen Varissuon alueella ja on näin ollen suoraa lisäystä nykyiseen resurssiin. Tilaelementtipäiväkodin vuokra-ajaksi on päätetty 10 vuotta.

 

Päiväkodin aloittaessa toimintansa vakanssit tulee laittaa hyvissä ajoin hakuun ja henkilökunnalla tulee olla toiminnan suunnittelu- ja valmisteluaikaa ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. Vakanssit esitetään perustettavaksi 1.1.2018 alkaen, ja ne tullaan täyttämään n. 1 kk ennen toiminnan alkamista, jotta henkilökunnalle jää aikaa päiväkotitoiminnan käynnistämiseen.

 

Uusia vakansseja Varissuon tilaelementtipäiväkotiin tarvitaan:

-7 lastentarhanopettajaa

-6 lastenhoitajaa

-1 päiväkodin johtaja

 

Yli-Maarian monitoimitalo

 

Yli-Maarian monitoimitalo tulee valmistumaan ja käyttöön otettavaksi 1.1.2019. Yli-Maarian päiväkodin valmistuttua voidaan Ymmyrsuonkadun avoimen varhaiskasvatuksen toiminnasta luopua ja Halikonkadun parakeissa toimintaa supistaa. Moision päivähoitoyksikössä käytössä olevat ja tarpeettomaksi jäävät vakanssit siirretään uuteen Yli-Maarian päiväkotiin, mutta niiden lisäksi tarvitaan uusia vakansseja, jotta kaikille työntekijöille voitaisiin tehdä työsopimus toistaiseksi.

 

Uuden päiväkodin aloittaessa toimintansa vakanssit tulee laittaa hyvissä ajoin hakuun ja henkilökunnalla tulee olla toiminnan suunnittelu- ja valmisteluaikaa ennen varsinaisen toiminnan aloittamista. Vakanssit esitetään perustettavaksi 1.5.2018 alkaen, mutta ne tultaisiin täyttämään 1.10.2018 alkaen.

 

Uusia vakansseja Yli-Maarian päiväkotiin tarvitaan:

-3 lastentarhanopettajaa

-4 lastenhoitajaa

-1 päiväkodin johtaja

 

Esitys        Esitän, että

-Syvälahden päiväkotiin perustetaan 12 lastentarhanopettajan, 10 lastenhoitajan ja yhden varhaiskasvatuksen erityisopettajan vakanssia 1.1.2018 lukien,

-Tallimäen päiväkotiin perustetaan 6 lastentarhanopettajan vakanssia 1.1.2018 lukien,

-Varissuon tilaelementtipäiväkotiin perustetaan 7 lastentarhanopettajan, 6 lastenhoitajan ja yhden päiväkodin johtajan vakanssi 1.1.2018 lukien ja

-Yli-Maarian päiväkotiin perustetaan 3 lastentarhanopettajan, 4 lastenhoitajan ja yhden päiväkodin johtajan vakanssi 1.5.2018 lukien.

 

Liite 1                                  Vakanssilomake - 12 lastentarhanopettajaa, Syvälahden monitoimitalo

 

Liite 2                                  Vakanssilomake - 10 lastenhoitajaa, Syvälahden monitoimitalo

 

Liite 3                                  Vakanssilomake - 1 varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Syvälahden monitoimitalo

 

Liite 4                                  Vakanssilomake - 6 lastentarhanopettajaa, Tallimäen päiväkoti

 

Liite 5                                  Vakanssilomake - 7 lastentarhanopettajaa, Varissuon tilaelementtipäiväkoti

 

Liite 6                                  Vakanssilomake - 6 lastenhoitajaa, Varissuon tilaelementtipäiväkoti

 

Liite 7                                  Vakanssilomake - 1 päiväkodin johtaja, Varissuon tilaelementtipäiväkoti

 

Liite 8                                  Vakanssilomake - 3 lastentarhanopettajaa, Yli-Maarian monitoimitalo

 

Liite 9                                  Vakanssilomake - 4 lastenhoitajaa, Yli-Maarian monitoimitalo

 

Liite 10                                  Vakanssilomake - 1 päiväkodin johtaja, Yli-Maarian monitoimitalo

 

Koonti uusien vakanssien esityksistä:

 

 

pkj uusi

pkj siirtyvä

lto uusi

lto siirtyvä

lh uusi

lh siirtyvä

veo uusi

veo siirtyvä

yhteensä

Tallimäki

-

1

6

8

-

14

-

1

30

Syvälahti

-

1

12

4

10

2

1

-

30

(W.Aaltonen)

-

-

-

2

-

-

-

-

2

Varissuo

1

-

7

-

6

-

-

-

14

Yli-Maaria

-

1

3

5

4

3

-

-

16

(Halikonkatu)

1

-

-

5

-

6

-

-

12

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen 7.9.2017

 

Puollan tehtyä esitystä 28 lastentarhanopettajan, 20 lastenhoitajan, yhden varhaiskasvatuksen erityisopettajan ja kahden päiväkodin johtajan vakanssin perustamisesta em. perustein.

 

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 25.10.2017:

 

Sivistystoimiala on esittänyt, että sivistystoimialalle perustetaan yhteensä 28 lastentarhanopettajan tointa, 20 lastenhoitajan tointa ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan toimi sekä kaksi päiväkodinjohtajan virkaa. Kaupunginjohtaja on päätöksellään 18.10.2017 § 148 perustanut sivistystoimialalle edellä mainitut sivistystoimialan esittämät toimet. Kaupunginhallitukselle esitetään erikseen perustettavaksi kaksi päiväkodinjohtajan virkaa.

 

Sivistystoimiala on perustellut esitystään sillä, että varhaiskasvatuksen tulos-alueelle on valmistumassa uudet yksiköt (Syvälahden monitoimitalo, Tallimäen päiväkoti, Varissuon tilaelementtipäiväkoti sekä Yli-Maarian monitoimitalo), joihin tarvitaan uusia vakansseja.

 

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitettyjen päiväkodinjohtajan virkojen palvelussuhteen ehtojen suhteen. Viroille esitetty tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus vastaavat sivistystoimialan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien viranhaltijoiden tehtäväkohtaista palkkaa ja kelpoisuusvaatimusta.

 

Sivistystoimialan esityksen mukaan virkojen perustamisen nettokustannusvaikutus on noin 93.500 euroa vuodessa. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan virkojen perustaminen lisää varhaiskasvatuksen tulosalueen henkilö-työvuosimäärää kahdella henkilötyövuodella.

 

Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualue toteaa, että virkojen perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä sivistystoimialan vuoden 2018 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon sekä toimialan henkilöstösuunnitelmaan.

 

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole muutoin huomautettavaa toimialajohtajan virkojen perustamista koskevaan esitykseen.

Liite 1Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamiseksi 1.1.2018 lukien

Liite 2Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamiseksi 1.5.2018 lukien

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että,

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimiala, perustetaan 1.1.2018 lukien päiväkodinjohtajan virka (KVTES / 05PKO014), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2897,17 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 3 mom.,

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana sivistystoimiala, perustetaan 1.5.2018 lukien päiväkodinjohtajan virka (KVTES / 05PKO014), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2897,17 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annettu laki (272/05) 10 § 3 mom., ja

- sivistystoimiala saa täyttää edellä mainitut virat ehdolla, että toimien täyttäminen voi tapahtua toimialalle vahvistetun työvoimankäytön tavoitetason puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 474
Liite 1:Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamiseksi 1.1.2018 lukien
Liite 2:Esitys päiväkodinjohtajan viran perustamiseksi 1.5.2018 lukien