Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus45323.10.201720

3554-2017 (011)

Yli-Maarian koulu -hankkeen 2. neljännesvuosiraportointi 2017

Tiivistelmä:

Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille vuoden 2017 toisen neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä.

Kh § 453

Tilacontroller Nora Hildén 13.10.2017:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 26.10.2015 § 179 Yli-Maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman siten, että sen kattohinnaksi asetettiin 22 M€:a. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että hanke toteutetaan yhtiömuotoisesti allianssimallilla.

30.1.2017 § 9 kaupunginvaltuusto päätti Yli-Maarian monitoimitalohankkeen TAS-vaiheeseen siirtymisestä, yhtiölle myönnettävän luottolimiitin suuruudesta ja valtuutti kaupunginhallituksen tarvittaessa korottamaan myönnettyä luottolimiittiä indeksikehityksen mukaisesti. Hankkeen kattohinnaksi indeksinousu huomioiden vahvistettiin 24,44 M€.

KOy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille 12.10.2017 päivätyn vuoden 2017 toisen neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä.

Yhtiön mukaan työmaalla on käynnissä elementtiasennus ja osassa rakennusta on meneillään vesikaton puutyöt. Yhtiö kertoo, että elementtien toimitusongelmien vuoksi työmaa on runkotöiden osalta noin seitsemän viikkoa myöhässä. Yhtiön mukaan tavoitteena kuitenkin on, että väliseinätyöt pääsevät alkamaan aikataulun mukaisesti, eikä elementtitoimituksen viivästymisellä ole vaikutusta kokonaisvalmistumisaikaan. Valmistuminen on suunnitelman mukaisesti joulukuussa 2018.

Yhtiön mukaan rakentamiskustannukset ovat nousussa, joka näkyy allianssin saamissa tarjouksissa. Tarjoushintojen nousu aiheuttaa yhtiön mukaan merkittäviä haasteita tavoitehinnassa pysymiseksi. Yhtiö kertoo kustannustasonkehityksestä, että rakentamiskustannuksia kuvaava Haahtelan indeksin pisteluku on nyt 90 (syyskuu 2017 tasossa), kun se tavoitehinnan asettamisen hetkellä oli 87,5.

Rakentamiseen liittyvistä kustannuksista on yhtiön mukaan hankinnoilla sidottu noin 60 % ja laskutuksen toteuma tavoitekustannuksista on 17,5 %.

Oheismateriaali 12. neljännesvuosiraportti 2017 KOy Turun Yli-Maarian koulu

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee tiedokseen Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallituksen antaman toisen neljännesvuosiraportin 2017 Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä ja päättää, että KOy Turun Yli-Maarian koulun hallituksen tulee esittää seuraavassa kaupunginhallitukselle toimitettavassa neljännesvuosiraportissaan selvitys tavoitehinnan toteutumisesta hankkeessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli johtaja Tuomas Heikkinen.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulu