Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus32614.08.20174

8722-2017 (035)

Paraisten kaupungin tulo Arkea Oy:n osakkaaksi

Tiivistelmä: -

Kh § 326

Kaupunginlakimies Pauliina Ahlas ja konserniasioista vastaava controller Kim Moisiolinna 9.8.2017:

Arkea Oy (jäljempänä Arkea) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jonka omistusrakenne on tällä hetkellä alla esitetyn mukainen. Arkean koko osakemäärä on yhteensä 801 000 osaketta.

 

Paraisten kaupunginvaltuusto on 6.6.2017 pitämässään kokouksessa päättänyt hyväksyä Arkea Oy:n ja Paraisten kaupungin välisen ruokapalveluiden liikkeenluovutuksen ja liiketoiminnan kauppakirjan siten, että liiketoiminta siirtyy ostajalle 1.9.2017 alkaen. Lisäksi Paraisten kaupunginhallitus on valtuuttanut kaupunginjohtajan sopimaan Turun kaupungin kanssa Arkea Oy:n osakkeiden hankinnasta.

Paraisten kaupunki on esittänyt Turun kaupungille, että se myisi 1 000 kappaletta Arkea Oy:n osakkeita hintaan 11,17 €/kpl yhteensä 11 170 euron kauppahinnalla. Järjestelyn jälkeen kaupungin omistusosuus Arkeasta olisi 789 289 osaketta eli n. 98,54 % yhtiön koko osakemäärästä.

Arkean osakkeiden hinnoittelu (11,17 euroa per osake) vastaa yhtiön taseen substanssiarvoa, joka on laskettu Arkean vuoden 2016 tilinpäätöksen lukujen perusteella. Järjestely vastaa Salon, Uudenkaupungin, Paimion ja Auran kuntien kanssa vuosina 2015 - 16 tehtyjä järjestelyjä, jossa kaupunki myi osakkeita vastaavalla hinnoitteluperusteella, mitä nyt esitetään myytäväksi.

Osakekauppa ei aiheuta muutoksia Arkean voimassa olevaan yhtiöjärjestykseen. Osakekaupan yhteydessä tullaan allekirjoittamaan uusi osakassopimus, joka korvaa aiemman, voimassa olevan osakassopimuksen. Uudessa osakassopimuksessa ehdot päivitetään vastaamaan muuttunutta omistuspohjaa, muilta osin aiemmin allekirjoitettuun sopimukseen ei tule kuin pieniä sopimusteknisiä muutoksia. 1 000 kappaleen osakkeen omistuksen siirtyminen Paraisten kaupungille ei tässä vaiheessa oikeuta hallituspaikkaan Arkeassa.

Liite 1Osakassopimus ja osakkeiden kauppakirja

Oheismateriaali 1Paraisten kaupunginvaltuusto 6.6.2017 § 77

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että esitetty Arkea Oy:n 1 000 kappaleen osakkeen myynti Paraisten kaupungille ja,

että liitteenä oleva osakassopimus sekä osakkeiden kauppakirja hyväksytään.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään hyväksyttäviin sopimuksiin vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoArkea Oy
aoAuran kunta
aoPaimion kaupunki
aoPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
aoParaisten kaupunki
aoSalon kaupunki
aoUudenkaupungin kaupunki
aoVarsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
aoVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Kh § 326
Liite 1:Osakassopimus ja osakkeiden kauppakirja