Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus32414.08.20178

3932-2012 (613, 627, 021)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle Ruusukorttelin asemakaavavalituksista

Tiivistelmä:

Valtuuston hyväksymästä Ruusukorttelin asemakaavasta on tehty kaksi valitusta Turun hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeudelle ehdotetaan annettavaksi lausunto, jonka mukaan valituksissa ei ole esitetty perusteita valtuuston päätöksen kumoamiseksi, joten valitukset tulisi hylätä.

Kh § 324

Ympäristötoimiala, ympäristölakimies Antti Mäkelä; konsernihallinto, kaupunginsihteeri Satu Lehto 7.8.2017:

Kaupunginvaltuusto on 15.5.2017 § 74 hyväksynyt Ruusukorttelin kortteliin, VII kaupunginosan korttelin 32 tonteille 15–17 laaditun 16.11.2016 päivätyn ja 2.2.2017 lausuntojen ja muistutusten perusteella muutetun asemakaavanmuutosehdotuksen. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja kaksi sen omistuksessa olevaa Asunto-osakeyhtiötä sekä As Oy Kouluahde ovat valittaneet valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja vaatineet valtuuston päätöksen kumoamista. Seurakuntayhtymä on lisäksi vaatinut päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista.

Hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunginhallitusta hankkimaan asiassa valtuuston lausunnon 28.7.2017 mennessä. Lausunnon antamiseen on saatu lisäaikaa 18.8.2017 asti.

Turun kaupungin hallintosäännön 33 § 2 momentin 3)-kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liite 1Kaupungin lausunto Turun hallinto-oikeudelle Ruusukorttelin asemakaavavalituksista

Oheismateriaali 1Tonttitehokkuudet ruutukaava-alueella

Oheismateriaali 2Valitus, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ym.

Oheismateriaali 3Valitus, As Oy Kouluahde

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian käsittely kokouksessa

Päätös asiassa tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 7-6, poissa 1.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä päätökseksi tulleen listaehdotuksen puolesta äänestivät Raaska, Hellstén, Maaskola, Ruohonen, Aaltonen, Vierimaa ja Kattelus.

Sundqvistin Vornasen kannattamana tekemän liitteenä 2 olevan muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Lindfors, Yrttiaho, Miikkola ja Hassan.

Poissa kokouksesta oli Laivoranta.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Eklundin tilalla asian käsittelyyn osallistui Raaska.

Liite 2Sundqvistin Vornasen kannattama muutosehdotus

 

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 324
Liite 1:Kaupungin lausunto Turun hallinto-oikeudelle Ruusukorttelin asemakaavavalituksista
Liite 2:Sundqvistin Vornasen kannattama muutosehdotus