Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus32814.08.20176

8046-2017 (020, 510)

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että opetus- ja kulttuuriministeriölle annetaan sivistystoimialalla valmisteltu lausunto.

Kh § 328

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 3.8.2017:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta. Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin ammatillista koulutusta koskevan uuden lainsäädännön vuoksi. Uudella ammatillisesta koulutuksesta annetulla lailla siirrytään yhteen tapaan suorittaa ammatillinen tutkinto, eikä oppilas- ja opiskelijahuoltolain soveltamisalaa ei ole enää mahdollista määritellä sovellettavan lainsäädännön ja tutkinnon suorittamistavan perusteella.

Oppilas- ja opiskelijahuoltolakia muutettaisiin mm. siten, että oikeus oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisiin kuraattori- ja psykologipalveluihin laajennettaisiin koskevaan kaikkia ammatillista perustutkintoa suorittavia opiskelijoita ja valmentavassa koulutuksessa olevia opiskelijoita. Aiemmin ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain nojalla järjestetyssä koulutuksessa olleet eivät ole päässeet oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaisten palveluiden piiriin. Ehdotettu laki tulisi voimaan 1.1.2018.

Lausunto on pyydetty toimittamaan viimeistään 17.8.2017. Sivistystoimiala on valmistellut ehdotuksen Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö 5.7.2017

Oheismateriaali 2Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausOpetus- ja kulttuuriministeriö


Liitteet:

Kh § 328
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle