Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus31507.08.20176

5656-2017 (5110, 5127)

Ammatillisten tutkintojen ja koulutusten järjestämislupa 1.1.2018 alkaen

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt Turun kaupungille ehdotuksen uudeksi ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi. Kasvatus- ja opetuslautakunta on tehnyt ehdotuksensa muutoksiksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen. Kaupunginhallitukselle esitetään järjestämisluvan hakemista lautakunnan esittämällä tavalla.

Kh § 315

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 3.8.2017:

Eduskunta on 30.6.2017 hyväksynyt hallituksen esityksen laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 39/2017 vp). Ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista aikuiskoulutusta koskeva lainsäädäntö uudistuu kokonaisuudessaan vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeita. Ammatillista koulutusta koskevat säännökset on koottu yhteen lakiin ammatillisesta koulutuksesta. Lisäksi osa työvoimakoulutuksesta siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriön vastuulle. Uudistuksella toteutetaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi, joka on yksi hallitusohjelman osaaminen ja koulutus –painopisteen kuudesta kärkihankkeesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt koulutuksen järjestäjille ehdotukset uusiksi ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluviksi. Järjestämislupaehdotukset eivät sisällä työvoimakoulutuksen tehtävää, laajennettua oppisopimuskoulutuksen tehtävää eikä vankilaopetuksen tehtävää. Nämä tehtävät ovat kaikkien koulutuksen järjestäjien haettavissa. Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus on oheismateriaalina 1.

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää 11.8.2017 mennessä koulutuksen järjestäjää toimittamaan vastineensa lupaehdotukseen. Mikäli koulutuksen järjestäjä hakee edellä mainittuja uusia tehtäviä tai muutosta ministeriön lupaehdotukseen, hakemukset tulee sisällyttää vastineeseen.

Kasvatus- ja opetuslautakunta on 28.6.2017 § 104 käsitellyt opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotusta Turun kaupungin uudeksi ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitettiin, että opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen ehdotettaisiin oheismateriaalin 2 mukaiset muutokset. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

Liitteenä 1 oleva ehdotus Turun kaupungin vastineeksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen on laadittu kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen 28.6.2017 § 104 mukaisesti.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin vastineeksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriö koulutuksen järjestämislupaehdotus 9.6.2017

Oheismateriaali 2Kasvatus- ja opetuslautakunnan ehdotukset muutoksiksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen 28.6.2017 § 104

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki antaa liitteen 1 mukaisen vastineen opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen.

Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vstnOpetus- ja kulttuuriministeriö
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 315
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin vastineeksi opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupaehdotukseen