Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29219.06.20172

9578-2011 (653)

Tallimäenkentän päiväkodin toteutuksen muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 292

Va. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi ja tilacontroller Nora Hilden 13.6.2017:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.9.2015 § 161 Sofiankadun päiväkodin korvaavien tilojen hankesuunnitelman ja päätti lisäksi, että kyseinen hanke toteutetaan kumppanuusmuotoisena vuokrahankkeena TVT Asunnot Oy:lle perustettavan tytäryhtiön kanssa ja, että asiasta annetaan TVT Asunnot Oy:lle konserniohje. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että esisopimus hankkeen toteuttamiseksi, vuokrasopimus ja lainoitussopimus tuodaan myöhemmin kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi 14.12.2016 § 498 edellä mainitut sopimukset.

Turun kaupunginhallitus käsitteli 22.5.2017 § 215 Raunistulan päiväkodin hankinnan keskeytystä ja hankesuunnitelman muuttamista. Yhtiö esittää nyt myös Tallimäenkentän päiväkodin osalta vastaavaa järjestelyä.

TVT Asunnot Oy on toimittanut Turun kaupungille 8.6.2017 päivätyn kirjeen (oheismateriaali 1), jossa yhtiö kertoo, että sen tytäryhtiön Turun Päiväkodit Oy:n hallitus on 6.6.2017 päättänyt esittää muutoksia Tallimäenkentän päiväkodin hankesuunnitelmaan ja toteuttamispäätökseen.

Yhtiö esittää kirjeessään, että Tallimäenkentän päiväkodin toteutusta muutetaan siten, että päiväkoti on valmis käyttöönotettavaksi 31.12.2018 mennessä, päiväkodin toteuttamismuotoa ei rajata elementtitoimitukseen ja rakennuttamistyön tekee TVT Asunnot Oy tai Turun Päiväkodit Oy itse.

Esi-, vuokra-, lainoitus- ja rakennuttamissopimusten muutokset esityksen johdosta

Elementtitoteutukseen on otettu kantaa osapuolten välille laaditussa esisopimuksessa. Siinä on määritelty, että hankkeen tavoitteena on toteuttaa toteutuskustannuksiltaan edullisin ratkaisuvaihtoehto, jonka vuoksi hanke tullaan kilpailuttamaan elementtitoteutuksena.

Lisäksi sekä esi-, että vuokrasopimuksessa on määritetty, että Tallimäenkentän päiväkodin vuokra-aika alkaa 1.1.2018 mutta kuitenkin viimeistään 1.8.2018.

Esisopimuksessa todetaan, että Yhtiö hankkii rakennuttajakonsultin Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluista ja Kiinteistöliikelaitos laskuttaa palvelusta yhtiötä.

Mikäli kaupunginhallitus päättää nyt hyväksyä yhtiön kirjeessä esitetyt muutokset, tulee edellä mainittujen sopimusten sisältöä muuttaa tarvittavin osin. Tästä syystä myös rakennuttamissopimus yhtiön ja Kiinteistöliikelaitoksen välillä tulee päättää siten, että kaikki sopimuksessa määritetyt vastuut purkautuvat.

Oheismateriaali 1TVT Asunnot Oy:n 8.6.2017 päivätty kirje Turun kaupungille

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Tallimäenkentän päiväkoti toteutetaan vuoden 2018 loppuun mennessä,

että toteuttamismuotoa ei rajata pelkästään ”elementtitoteutukseen” ja

että rakennuttamistyöstä vastaa TVT Asunnot Oy/Turun Päiväkodit Oy.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään kaupunginhallituksen 14.12.2016 hyväksymiin esi-, vuokra- ja lainoitussopimuksiin edellä päätettävien toimenpiteiden aiheuttamat tarvittavat muutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Eklundin tilalla asian käsittelyyn osallistui Raaska.

Jakelu

aoTVT Asunnot Oy
tiedKiinteistötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus