Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21210.05.201713
Kaupunginhallitus22822.05.20175

4697-2017 (642)

Teatterirakennuksen vuokraaminen osoitteesta Itäinen Rantakatu 14 Turun Kaupunginteatteri Oy:lle (Kv)

Tiivistelmä:

Turun kaupunginteatterin peruskorjaus on valmistumassa. Tilat vuokrataan Turun Kaupunginteatteri Oy:lle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Kilajk § 212

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen ja palvelupäällikkö Kirsi Eronen 18.4.2017:

Turun kaupunginteatterin peruskorjaus on valmistumassa. Teatterirakennuksen omistaa Kiinteistö Oy Turun Kaupunginteatteri, joka on 100 prosenttisesti Turun kaupungin omistama yhtiö. Kaupunki maksaa yhtiölle yhtiövastiketta. Kiinteistöliikelaitos Turun kaupungin rakennusomaisuutta hallinnoivana toimialana tulee olemaan vastikemaksujen maksaja ja näin ollen myös tulevan vuokralaisen vuokranantaja.

Kohteen vuokralaiseksi tulee Turun Kaupunginteatteri Oy. Kiinteistöliikelaitos on laatinut kohteesta vuokrasopimuksen, jonka luonnos on tämän esityksen liitteenä. Vuokrasopimus on määräaikainen 25 vuotta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana irtisanomisajan ollessa molemmin puolin 12 kuukautta. Vuokrasopimuskausi alkaa aikaisintaan 1.8.2017.

Kohteen kuukausittain maksettava perusvuokra sisältäen pääomavuokran ja ylläpitovuokran on sopimuksen alkaessa 297.954,20 euroa kuukaudessa, alv 0 %. Tilojen yhteenlaskettu huoneistoala on noin 12.213 m2. Tilojen vuokrakustannus muodostuu peruskorjaushankkeen kustannuksista sekä ylläpitokustannuksista. Vuokra on laskettu sisäisen vuokran määrittelyperusteiden mukaan.

Mikäli hankkeen kustannukset nousevat nyt vuokralaskelman pohjalla olevasta summasta, 41,1 miljoonaa euroa, tarkistetaan vuokra vastaamaan kuitenkin todellisia kustannuksia. Perusvuokran lisäksi vuokralainen maksaa käyttökustannukset, mm. siivous, vesi ja sähkö. Muut ehdot vuokrasopimusluonnoksen mukaisesti.

Liite 1Vuokrasopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää osaltaan hyväksyä vuokrasopimusluonnoksen ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että teatterirakennus vuokrataan Turun Kaupunginteatteri Oy:lle liitteen 1 mukaisin ehdoin.

Samalla esitetään, että vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa toimialajohtaja Jouko Turto ja hänelle annetaan oikeus tehdä sopimukseen teknisluonteisia muutoksia ja tarkistuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 228

Liite 1Vuokrasopimus                     

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää,

että liitteenä 1 oleva vuokrasopimus hyväksytään ja

että kiinteistötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto


Liitteet:

Kilajk § 212
Liite 1:Vuokrasopimus, teatterirakennus

Kh § 228
Liite 1:Vuokrasopimus