Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15503.04.201713

3847-2017 (012)

Luottamushenkilöiden IT-laitteet

Tiivistelmä: -

Kh § 155

Johtaja Tuomas Heikkinen, johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen ja IT-hankepäällikkö Otto Bernoulli 6.2.2017:

Kaupunginhallitus on 6.6.2000 § 694 ja 17.5.2004 § 468 päättänyt mm., että kaupunginhallituksen jäsenille ja varajäsenille, kaupunginvaltuuston puheenjohtajistolle sekä lauta- ja johtokuntien puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille hankitaan luottamustoimen hoitamista varten kannettavat tietokoneet.

Keväällä 2013 luovuttiin paperisten dokumenttien käytöstä luottamuselinten esityslistojen lähettämisessä. Tällöin kaikille Turun kaupungin toimielinten varsinaisille jäsenille ja kaupunginhallituksen varajäsenille luovutettiin tablettitietokone sähköisen työtavan mahdollistamiseksi sekä luotiin sähköpostiosoite Turun kaupungin toimialueelle. Tämä mahdollisti kokouskutsuna toimivien esityslistojen lähettämisen sähköpostina kokoukseen osallistuville ja varajäsenille.

Konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen päätti 28.8.2014 § 22 käynnistää Luottamushenkilöiden sähköisen työtavan kehittäminen –projektin, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa luottamushenkilöille JoutseNet tietojen käyttäminen mobiilisti. Tämän projektin tuotoksena luottamushenkilöille luotiin Päättäjäpalvelu, jonka avulla luottamushenkilöt pääsevät lukemaan lauta- ja johtokuntiensa esityslistat, pöytäkirjat ja kokousaikataulut sekä muiden lauta- ja johtokuntien julkista aineistoa Päättäjäpalvelusta. Päättäjäpalvelu avasi myös säännöstön luottamushenkilöille ja kokouksia koskevat kalenterikutsut tulevat myös Päättäjäpalvelun kautta. Päättäjäpalvelu on lopettanut paperisen toimintatavan. Esityslistoja ja pöytäkirjoja ei tarvitse enää erikseen lähettää luottamushenkilöille. Tämä on tehostanut ja joustavoittanut esityslistojen valmisteluprosessia sekä varmistanut sen, että luottamushenkilöillä on aina käytössään päivitetty materiaali päätöksenteon tueksi.

Luottamushenkilöt tulisi ryhmitellä luottamustehtäviensä perusteella rooleihin siten, että kuhunkin rooliin liittyy oikeus saada käyttöönsä määrätyt laitteet. Rooliensa perusteella luottamushenkilöillä on oikeus saada seuraavia laitteita: tabletti ja/tai kannettava tietokone ja puhelin. Luottamushenkilöiden käyttöön tulevat laitteet tullaan tilaamaan kaupungin hankintaohjeistuksen mukaan kilpailutetuista hankintapaikoista IT-palveluiden toimesta.

Kaikki laitteet jaetaan luottamushenkilöille luottamushenkilöroolien mukaan ja roolien vaihdokset vaikuttavat luottamushenkilöiden oikeuteen laitteisiin. Luottamushenkilöllä voi olla käytössään vain yksi kappale samanlaista laitetta. Kaikille luottamushenkilöille luodaan sähköpostiosoite heti sen jälkeen kun heidät on valittu luottamustoimeen.

Luovutushetkellä luottamushenkilö allekirjoittaa luovutustodistuksen, jolla hän sitoutuu mm. seuraaviin sääntöihin:

Laitteita kierrätetään luottamuselinten toimikauden aikana luottamustoimien sisällä ja kauden päättyessä laitteille haetaan uusiokäyttöä.

Roolien mukaan luottamushenkilöille luovutettavat IT-laitteet:

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto

Kaupunginvaltuutettu

Varavaltuutettu (hankitaan noin 20 laitetta, jotka jaetaan ryhmien suuruuden perusteella ryhmien ensimmäisille varavaltuutetuille)

Kaupunginhallituksen jäsen

Kaupunginhallituksen varajäsen

Kaupunginhallituksen jaoston jäsen ja varajäsen

Lauta- ja johtokuntien puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Lauta- ja johtokuntien ja niiden jaostojen jäsen

Valtuustoryhmillä on ollut oikeus saada käyttöönsä kannettava tietokone ja puhelin. Tätä käytäntöä tulisi jatkaa. Valtuustoryhmän puheenjohtajan tulee vastata siitä, että hän tietää kenen käytössä valtuustoryhmälle luovutetut laitteet ovat. Puheenjohtajan tulee IT-palveluihin ilmoittaa haltijatieto.

Kaupunginhallituksen tulisi tehdä päätös luottamustoimen hoitamista varten luottamushenkilöille ja valtuustoryhmille luovutettavista laitteista edellä olevan esityksen mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että luottamustoimen hoitamista varten luottamushenkilöiden ja valtuustoryhmien käyttöön luovutetaan IT-laitteita edellä olevan esityksen mukaisesti.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että luottamustoimen hoitamista varten luottamushenkilöiden ja valtuustoryhmien käyttöön luovutetaan IT-laitteita edellä olevan esityksen mukaisesti siten tarkistettuna, että:

- kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajille hankintaan sekä kannettava tietokone että tabletti.

- kaupunginhallituksen jäsenille hankitaan joko kannettava tietokone tai tabletti.

- lauta- ja johtokuntien puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalle hankitaan joko kannettava tietokone tai tabletti.

- valtuustoryhmillä on oikeus esityksessä mainittuihin laitteisiin valtuustokauden alun tilanteen mukaan.

Päätös asiassa tehtiin Mannin Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvIT-palvelut
tiedKonsernihallinto, hallintopalvelut
tpvBernoulli Otto