Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus12827.03.201713

3554-2017 (011)

Yli-Maarian koulu -hankkeen 1. neljännesvuosiraportointi 2017

Tiivistelmä:

Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille vuoden 2017 ensimmäisen neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä.

Kh § 128

Tilacontroller Nora Hildén 21.3.2017:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 26.10.2015 § 179 Yli-Maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman siten, että sen kattohinnaksi asetettiin 22 M€:a. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että hanke toteutetaan yhtiömuotoisesti allianssimallilla.

30.1.2017 § 9 kaupunginvaltuusto päätti Yli-Maarian monitoimitalohankkeen TAS-vaiheeseen siirtymisestä, yhtiölle myönnettävän luottolimiitin suuruudesta ja valtuutti kaupunginhallituksen tarvittaessa korottamaan myönnettyä luottolimiittiä indeksikehityksen mukaisesti. Hankkeen kattohinnaksi indeksinousu huomioiden vahvistettiin 24,44 M€.

KOy Turun Yli-Maarian koulun hallitus on toimittanut Turun kaupungille 21.3.2017 päivätyn vuoden 2017 ensimmäisen neljännesvuosiraportin Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä.

Kaupunginvaltuusto edellytti 30.1.2017 § 9 päätöksessään, että ”hallituksen on ryhdyttävä toimiin, joilla kohteen toteuttamisessa varmistetaan päätösten läpinäkyvyys, nimetään rakennuttamisesta vastaava projektipäällikkö ja turvataan oikea hinta-laatusuhde”.

Yhtiö toteaa kirjeessään edellä olevaan päätökseen liittyen seuraavaa: ”Hanke toteutetaan Allianssi-mallilla, jossa toiminta perustuu avoimeen toimintaan ja kaikki laskut sekä dokumentit ovat open book -periaatteen mukaisesti kaikkien allianssin osapuolten saatavilla. Allianssin laskutuksen ja sen periaatteet tarkistaa osapuolten lisäksi ulkopuolinen talousasiantuntija, jotta osapuolet voivat varmistua siitä, että laskutus tapahtuu sopimuksen mukaisesti. Allianssin projektipäällikkönä toimii urakoitsijan tarjouskilpailuvaiheessa esittämä projektipäällikkö, jonka lisäksi Kiinteistöliikelaitos on nimennyt omansa.” Lisäksi hallitus toteaa, että hankkeen hinta-laatusuhteen turvaamiseksi allianssisopimuksen avaintavoitteeksi on nimetty laatu- sekä oikea kustannustaso.

Yhtiö kertoo hankkeen viimeisimmistä vaiheista seuraavasti:

- Osapuolet ovat allekirjoittaneet 27.2.2017 TAS-vaiheen sopimuksen.

- Työt työmaalla on aloitettu välittömästi TAS- sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

- Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa 23.2.2017.

- Hankkeen aloituskokous rakennusvalvontaviranomaisen kanssa on pidetty 7.3.2017.

Yhtiön mukaan työt on aloitettu työmaalla maanrakennustöillä ja tonttialueelta on kaadettavat puut kaadettu, pintamaat poistettu ja louhintatöiden valmistelu aloitettu. Työmaatilojen asennukset ja tonttialueen aitaamistyöt on aloitettu. Kohde on aikataulussa.

Yhtiö kertoo, että erilaisia hankintoja on valmisteltu ja osin kilpailutettu. Talotekniikka-aliurakoitsijoiden hankinta on seuraava allianssin isompi hankintakokonaisuus ja se käynnistyy huhtikuun alussa.

Yhtiön mukaan kohteen taidehankinnan käynnistäminen on ajankohtaista ja kiinteistöyhtiön hallitus esittää hankinnan kilpailuttamista yhteistyössä Wäinö Aaltosen museon kanssa 50.000 euron arvosta. Kustannus sisällytetään rakentamisen kustannuksiin ja hankittava taide olisi kiinteistön omaisuutta, mutta se liitettäisiin Turun kaupungin taidekokoelmiin ilman omistusoikeuden siirtoa.

Oheismateriaali 11. neljännesvuosiraportti 2017 KOy Turun Yli-Maarian koulu (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee tiedoksi Kiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulun hallituksen antaman ensimmäisen neljännesvuosiraportin 2017 Yli-Maarian koulu -hankkeen etenemisestä ja päättää, ettei sillä ole huomautettavaa kirjeen johdosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Kiinteistöosakeyhtiö Turun Yli-Maarian koulun hallituksen puheenjohtaja Jaakko Laaksonen.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Yli-Maarian koulu