Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus11313.03.20175

6955-2011 (065, 021, 658, 642)

Poliittisen ohjausryhmän asettaminen Fortuna-korttelin kehittämiseen

Tiivistelmä: -

Kh § 113

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Kaupunginvaltuusto päätti 20.6.2016 § 125 Fortuna-korttelin kehittämisestä seuraavaa:

- keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustamisesta Fortuna-kortteliin luovutaan.

- Fortuna-korttelin rakennusten mahdollinen myynti aloitetaan Petreliuksen talosta. Kempen talon ja piharakennuksen mahdollisesta myynnistä kaupunginhallitus päättää tästä saatujen kokemusten jälkeen. Päätös ei koske Kaupungintaloa siipirakennuksineen, Apteekkimuseon rakennuksia eikä Konsulintaloa.

- korttelin rakennuksia ja rakennusaloja koskevat maanvuokrasopimukset tehdään 30-50 vuodeksi, ja että niihin kirjataan rakennusten korjausvelvoite sekä velvoite noudattaa Fortuna-korttelin konseptia ”Fortuna-kortteli on muotiin ja design-tuotteisiin keskittyvä kauppakortteli, matkailukohde ja vapaa-ajanviettopaikka. Kauppojen lisäksi korttelissa on kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä työ-ja toimistotilaa. Korttelin toimijoiden yhteistyöllä mahdollistetaan korttelia palveleva aktiivinen tapahtuma- ja oheistoiminta.”

Kaupunginhallitus teki 22.6.2016 § 289 em. kaupunginvaltuuston päätökseen liittyen seuraavan täytäntöönpanopäätöksen:

”Asian esittelytekstissä todetaan, että kaupunginhallitus tulee täytäntöönpanon yhteydessä asettamaan poliittisen ohjausryhmän, jonka tehtävänä on huolehtia siitä, että Fortuna-korttelia kehitetään edellä kuvatun konseptin mukaisesti.

Kaupunginhallitus toteaa, että poliittisen ohjausryhmän asettamista koskeva päätös valmistellaan kaupunginhallitukselle erikseen päätettäväksi.”

Em. kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti kiinteistötoimiala on käynnistänyt Petreliuksen talon myyntiprosessin siten, että tarjousten jättämisen määräaika päättyy 3.4.2017. Kaupunginhallituksen tulisi nyt asettaa em. kaupunginhallituksen tekemän täytäntöönpanopäätöksen mukainen poliittinen ohjausryhmä huolehtimaan siitä, että Fortuna-korttelia kehitetään päätetyn konseptin mukaisesti. Ohjausryhmäksi olisi tarkoituksenmukaista asettaa kaupunginhallituksen puheenjohtajisto.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallituksen puheenjohtajisto toimii Fortuna-korttelin kehittämisen poliittisena ohjausryhmänä siten, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja toimii ohjausryhmän puheenjohtajana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

aoEklund Toni
aoManni Olli A.
aoRantanen Elina
tpvKiinteistötoimiala