Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9206.03.20174

2602-2017 (045)

Turun Vesiliikelaitoksen tilinpäätös 2016

Tiivistelmä: -

Kh § 92

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 23.3.2017:

Kuntalain 120 §:n mukaan liikelaitoksen toiminnasta on laadittava tilikaudelta erillistilinpäätös ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saatettava se kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Tilinpäätöksen laatii kunnallisen liikelaitoksen johtokunta.

Kaupunginvaltuusto päätti 30.1.2017 § 15, että Turun Vesiliikelaitoksen johtokunnan jäsenten toimikausi päättyy 31.12.2016 ja Turun Vesiliikelaitoksen johtokunnan tehtäviä hoitaa 1.1.2017 alkaen kaupunginhallitus.

Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot liikelaitoksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Liikelaitoksen erillistilinpäätös yhdistellään kaupungin tilinpäätökseen.

Kunnallisen liikelaitoksen on toimintakertomuksessaan esitettävä selvitys liikelaitokselle asetettujen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista liikelaitoksen talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tulos- tai rahoituslaskelmassa taikka taseessa.

Johtokunnan tehtävää hoitavan kaupunginhallituksen on toimintakertomuksessa tehtävä esitys tilikauden tuloksen käsittelystä.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat johtokuntana toimivan kaupunginhallituksen jäsenet.

Liite 1Turun Vesiliikelaitoksen tilinpäätös 2016

Tilinpäätös kokonaisuudessaan (liitetietoineen) on nähtävänä kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle kaupungin toimintakertomuksen antamisen yhteydessä tuloksen käsittelystä seuraavaa:

Lisäksi kaupunginhallitus päättää allekirjoittaa Turun Vesiliikelaitoksen vuoden 2016 tilinpäätöksen ja antaa tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Maaskola ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsitelyn ajaksi.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Kh § 92
Liite 1:Turun Vesiliikelaitoksen tilinpäätös 2016