Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5506.02.201713

810-2017 (111)

Terveyskeskuslääkärin (varahenkilö) viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.3.2017 lukien terveyskeskuslääkärin virka.

Kh § 55

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 26.1.2017:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perustetaan 1.3.2017 lukien terveyskeskuslääkärin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.662,81 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on laillistettu lääkäri, jolla on yleislääketieteen erityiskoulutus tai joka on toiminut yhteensä vähintään 3 vuotta laillistetun lääkärin virassa/tehtävässä.

Perustettavan viran haltija tulisi toimimaan varahenkilönä. Koska lääkäreiden lyhyisiin poissaoloihin on vaikeaa saada sijaisia, tarvitaan esityksen mukaan toimialalle perustettavaksi esitetty varalääkärin vakanssi. Vakanssin perustamisella korvataan myös ostopalvelua

Terveyskeskuslääkärin viran perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2017 henkilöstösuunnitelmaan. Muutoksen vaikutus toimialan työvoiman käyttöön on vuositasolla +1 htv ja se on huomioitu hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelmaa laadittaessa. Esityksen nettokustannusvaikutukset vuositasolla ovat 61.300 €. Palkkamäärärahat sisältyvät Terveyspalveluiden Avopalvelujen vuoden 2017 talousarvioon.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisen HR:n vastuualueella ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole myöskään muutoin huomautettavaa viran perustamista koskevaan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala perustetaan 1.3.2017 lukien terveyskeskuslääkärin (varahenkilö) virka (LS/L1TK5200), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.662,81 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on laillistettu lääkäri, jolla on yleislääketieteen erityiskoulutus tai joka on toiminut yhteensä vähintään 3 vuotta laillistetun lääkärin virassa/tehtävässä ja,

että toimiala oikeutettiin täyttämään terveyskeskuslääkärin virka julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 55
Liite 1:Esitys viran/toimen perustamisesta (lomake)