Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus3723.01.20172

720-2017 (642, 010)

Psykiatrian erikoissairaanhoidon luovutukseen liittyvät vuokrasopimukset ja sääntömuutokset (Kv)

Tiivistelmä:

Turun kaupunki luovuttaa psykiatrian erikoissairaanhoidon toiminnan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle liikkeenluovutuksena. Liikkeen luovutuksen yhteydessä solmitaan tarvittavat vuokrasopimukset kaupungin omistamista rakennuksista sairaanhoitopiirin kanssa. Lisäksi luovutuksen yhteydessä tulee muuttaa hyvinvointitoimialan johtosääntö vastaamaan luovutuksen jälkeistä tilaa. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän välille solmittavien vuokrasopimusten hyväksymistä sekä hyvinvointitoimialan johtosääntöön tehtäviä muutoksia.

Kh § 37

Vs. kaupunginlakimies Petra Einiö:

Asian tausta

Turun kaupunki luovuttaa psykiatrian erikoissairaanhoidon toiminnan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle liikkeenluovutuksena. Luovutushetki on 1.5.2017.

Solmittavat vuokrasopimukset

Psykiatrian erikoissairaanhoidon toimintojen jatkamiseksi samoissa tiloissa, tulee kaupungin solmia liikkeenluovutuksen yhteydessä tarvittavat huoneenvuokrasopimukset sairaanhoitopiirin kanssa.

Turun psykiatrisen erikoissairaanhoidon luovutuksen myötä tulee tarve korvata psykiatrian käytössä olevista toimitiloista hyvinvointitoimialan ja Kiinteistöliikelaitoksen välillä solmitut sisäiset sopimukset sairaanhoitopiirin kanssa solmittavilla vuokrasopimuksilla. Vuokrattavat kohteet sijaitsevat Mäntymäen ja Kurjenmäen sairaala-alueella. Rakennus 5 (Kunnallissairaalantie 20) vuokrataan osittain ja rakennus 38 (Kurjenmäenkatu 4) kokonaan. Kaupungin ja sairaanhoitopiirin välille solmitaan siten kaksi huoneenvuokrasopimusta, jotka ovat tämän esityksen liitteinä 1 ja 2.

Erikseen todetaan, että Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n ja Turun kaupungin välille solmitut huoneenvuokrasopimukset rakennuksista 4, 6, 9, 10 ja 28 siirretään sairaanhoitopiirille sellaisinaan osana liikkeenluovutusta.

Sairaanhoitopiirin kanssa solmittavien vuokrasopimusten kokonaisvuokran määrä vastaa Kiinteistöliikelaitoksen hyvinvointitoimialalta aikaisemmin perimää sisäistä kokonaisvuokraa siten, että vuokrasta on poistettu sellaiset vuokra-erät, jota kuuluvat vain sisäiseen vuokraukseen, kuten Kiinteistöliikelaitoksen hallinnointipalkkio sekä siivous, jota palvelua Kiinteistöliikelaitos ei tarjoa sairaanhoitopiirille.  

Rakennuksen 5 vuosivuokra on 388.320 euroa ja rakennuksen 38 vuosivuokra on 336.000 euroa. Koska vuosivuokrat ovat yli 200.000 euroa, on kaupunginvaltuusto asiassa toimivaltainen.

Sääntömuutokset

Liikkeenluovutuksen yhteydessä on tarpeen tehdä muutoksen edellyttämät korjaukset hyvinvointitoimialan johtosäännöstöön. Sääntöjen päivittämiseksi on tarpeen, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle päätettäväksi muutokset kaupungin hyvinvointitoimialan johtosäännön pykäliin 2, 4 ja 7. Uusi hyvinvointitoimialan johtosääntö tulisi voimaan samanaikaisesti psykiatrian luovutuksen yhteydessä. Ehdotettu uusi hyvinvointitoimialan johtosääntö on esityksen liitteenä 3.

Liite 1Vuokrasopimus Kunnallissairaalantie 20, osa rakennuksesta 5

Liite 2Vuokrasopimus Kurjenmäentie 4, rakennus 38

Liite 3Ehdotus hyvinvointitoimialan johtosäännöksi (muutokset punaisella ja sinisellä)

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää,

että liitteiden 1 ja 2 mukaiset vuokrasopimukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa hyväksytään edellytyksellä, että sairaanhoitopiiri hyväksyy psykiatrian erikoissairaanhoidon toimintoja koskevan liikkeenluovutussopimuksen sekä tulevan tontin 853-1-36-5 (ns. Mikron tontti) maanvuokrasopimuksen ja tontilla olevaa rakennusta koskevan luovutuskirjan ja, että edellä mainittua maanvuokrasopimusta ja tontin 853-1-36-4 etuosto-oikeutta koskevat kaupungin päätökset ovat saaneet lainvoiman,

että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään vuokrasopimuksiin ja niiden liitteisiin tarpeellisia muutoksia, lisäyksiä ja tarkennuksia sekä allekirjoittamaan sopimukset kaupungin puolesta ja

että liitteen 3 mukainen hyvinvointitoimialan johtosääntö hyväksytään siten, että se tulee voimaan samanaikaisesti psykiatrian erikoissairaanhoidon liikkeenluovutuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto


Liitteet:

Kh § 37
Liite 1:Vuokrasopimus Kunnallissairaalantie 20, osa rakennuksesta 5
Liite 2:Vuokrasopimus Kurjenmäentie 4, rakennus 38
Liite 3:Ehdotus hyvinvointitoimialan johtosäännöksi (muutokset punaisella ja sinisellä)