Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus409.01.20173

13463-2016 (001, 042)

Sote-uudistuksen valmistelun talousarvio

Tiivistelmä: -

Kh § 4

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Varsinais-Suomen sote-uudistuksen valmisteluorganisaation poliittinen ohjausryhmä käsitteli 19.12.2016 sote-uudistuksen valmistelun talousarviota ajalle 1.1.2017-30.6.2017. Poliittisen ohjusryhmän linjaaman talousarvion kokonaissumma on 256.000 euroa. Turun kaupungin maksuosuus talousarviosta on 100.338 euroa. Kuntia pyydetään päättämään sote-uudistuksen valmistelun talousarviosta tammikuun 2017 aikana.

Sote-uudistuksen valmistelun talousarviossa varaudutaan sote-uudistuksen selvitystöiden käynnistämiseen ict-palveluissa, kiinteistöissä ja sote-palvelujen tuotannon uudelleen järjestelyissä. Sote-palvelujen tuotantorakenteet ja prosessit on uudistettava sote-uudistukseen sisältyvän valinnanvapauslainsäädännön seurauksena. Lisäksi talousarviossa on määrärahoja erilaisten tilaisuuksien järjestelyihin sekä valmisteluun liittyviin matkakuluihin.

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu siirtyy lakiluonnosten mukaan väliaikaiselle valmistelutoimielimelle 1.7.2017 alkaen. Väliaikaisen valmistelutoimielimen talousarvio käsitellään myöhemmin erikseen.

Kaupunginhallituksen talousarvioon ei sote-uudistuksen valmisteluun liittyen ole varattu erillistä määrärahaa muutosjohtajan palkkaa lukuun ottamatta. Muutosjohtajan lisäksi useat kaupungin työntekijät käyttävät merkittävästi työaikaansa muutoksen valmisteluun ja tätä kautta muutoksen valmistelusta aiheutuu kaupungille huomattavia kustannuksia. Hallintosäännön 28 §:n mukaan kaupunginhallituksella on oikeus päättää sellaisen maksun suorittamisesta, joka on kaupunkia sitova ja kiireellinen, vaikka tarkoitukseen ei ole määrärahaa käytettävissä. Kaupunginhallituksen on tällöin viipymättä tehtävä valtuustolle esitys määrärahan myöntämisestä tai korottamisesta. Ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä tehdään kaupunginhallituksen talousarvion toteutumisennuste. Ennusteessa huomioidaan kaupungin maksuosuus sote-uudistuksen valmisteluun. Mikäli kaupunginhallituksen talousarvio uhkaa ylittyä edellä mainitun maksuosuuden johdosta, tehdään osavuosikatsauksen yhteydessä esitys määrärahan korotuksesta.

Liite 1Kunnille osoitettu pyyntö liitteineen         

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää sote-uudistuksen valmisteluun Turun kaupungin maksuosuuden 100.338 euroa liitteestä 1 ilmenevän talousarvioesityksen mukaisesti.

Samalla kaupunginhallitus päättää, että tarvittavat määrärahamuutokset esitetään kaupunginvaltuustolle ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen sote-uudistuksen valmisteluorganisaation poliittinen ohjausryhmä
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Kh § 4
Liite 1:Kunnille osoitettu pyyntö liitteineen