Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50314.12.20169

11348-2016 (111, 011)

Erikoislääkärin viran perustaminen hyvinvointitoimialalle

Tiivistelmä:

Esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan erikoislääkärin virka. Virka tarvitaan Kaskenlinnan kuntoutuskeskukseen.

Kh § 503

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 5.12.2016:

Kaupunginjohtajan päätöksellä 1.12.2016 § 158 perustettiin hyvinvointitoimialalle Kaskenlinnan kuntoutuskeskuksen toiminnan vakinaistamisen edellyttämät työsopimussuhteiset toimet.

Kaupunginjohtajan päätöksellä perustettujen toimien lisäksi Kaskenlinnan kuntoutuskeskuksen toiminnan vakinaistaminen edellyttää erikoislääkärin viran perustamista. Viran perustamisen osalta toimivalta on kaupunginhallituksella.

Kaskenlinnan palliatiivista resurssia muunnetaan välimuotoisen kuntoutuksen resurssiksi. Suunnitelma toiminnan muutoksesta on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 10.5.2016 § 97 (Dnro 4565 - 2016), jolloin lautakunta päätti hyväksyä suunnitelman jatkovalmistelun pohjaksi.

Kaskenlinnan kuntoutuskeskuksessa geriatrinen kuntoutus toteutetaan välimuotoisena kotiin vietävänä kuntoutuksena, päiväkuntoutuksena sekä polikliinisena toimintana. Monimuotoinen kuntoutustoiminta lisää ikääntyneiden kuntoutuksen laatua sekä tehostaa sairaalapalveluiden toimintaa. Uusi toiminta edellyttää lääkäri- ja terapiaresurssin lisäämistä palliatiivisesta hoidosta vapautuvaa resurssia vastaavasti.

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perustetaan Kaskenhinnan kuntoutuskeskuksessa tarvittava erikoislääkärin virka (LS/L3SL3000), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.298,30 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla.

Konsernihallinnon strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa toimialan esityksen suhteen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.1.2017 lukien yksi erikoislääkärin virka (LS/L3SL3000), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.298,30 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 503
Liite 1:Esitys viran perustamisesta