Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50509.12.20131

898-2013 (014)

Uuden jäsenen valitseminen Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuustoon (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 505

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 4.12.2013:

Maakunnan liitto on alueensa lakisääteinen kuntayhtymä, jossa jokaisen kunnan on oltava jäsen.

Liittoa johtaa maakuntavaltuusto ja maakuntahallitus, jonka apuna toimii liiton toimisto maakuntajohtajan johdolla. Jäsenet maakuntavaltuustoon valitsee edustajainkokous kunnallisvaaleja edeltävän kalenterivuoden lopun väkiluvun perusteella. Kullekin jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen.

Kaupunginvaltuusto on 28.1.2013 § 25 päättänyt edustajien ja varaedustajien valitsemisesta Varsinais-Suomen liiton edustajainkokoukseen.  Edustajainkokous on 25.2.2013 valinnut maakuntavaltuuston varsinaiset jäsenet ja varajäsenet toimikaudeksi 2013 – 2016.

Varsinais-Suomen maakuntavaltuuston perussopimuksen 9.5 § mukaan mikäli maakuntavaltuuston jäsen tai varajäsen menettää vaalikelpoisuutensa kesken toimikauden tai muusta syystä eroaa maakuntavaltuuston jäsenyydestä kesken toimikauden, päättää jäsenen edustama kunta eron myöntämisestä ja uuden jäsenen tai varajäsenen valitsemisesta jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Jäsenen tai varajäsenen on edustettava samaa ryhmää kuin se, jonka tilalle hänet valitaan.

Maakuntavaltuuston jäsenten tulee olla jäsenkuntien valtuutettuja.

Kuntalain 82 §:n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä eikä samaan kuntayhtymään pysyväisluonteisessa palvelussuhteessa oleva henkilö.

Maakuntavaltuuston jäsen Virpa Puisto menehtyi 10.11.2013 ja maakuntavaltuustoon tulee valita uusi jäsen hänen tilalleen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto toteaa Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuuston jäsen Virpa Puiston tehtävän maakuntavaltuuston jäsenenä lakanneen hänen kuolemansa johdosta ja päättää valita hänen tilalleen jäsenen Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuustoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto