Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49809.12.20139

4995-2013 (017)

Valtuuston kokouksien suorat videolähetykset vuosille 2014-2016

Tiivistelmä:

Osallisuustoiminnan kehittämiseen liittyen kaupunginvaltuusto on päättänyt käynnistää kaupunginvaltuuston kokousten webcastingtoiminta koeluontoisesti vuoden 2013 loppuun asti. Kaupunginvaltuusto on lisäksi päättänyt, että pysyvämpi toimintamalli kustannusarvioineen tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi syyskauden 2013 aikana. Suorat lähetykset valtuuston kokouksista ovat osa Turun kaupungin uutta toimintatapaa, jolla halutaan lisätä kansalaisvaikuttamista ja osallistaa ihmisiä entistä enemmän. Valtuuston kokousten suoria lähetyksiä on tarkoituksenmukaista jatkaa valtuustokauden ajan eli vuoden 2016 loppuun asti. Vuosikustannukset ovat arviolta n. 30.000 €/v.

Kh § 498

Kehittämispäällikkö Sari Kinnunen:

Kaupunginhallituksen päätöksellä 18.12.2012 § 605 otettiin Turun kaupungissa käyttöön osallisuuden toimintamalli, jossa osallisuustoiminta kytketään kaupungin strategiseen sekä muuhun ohjaukseen. Kaupunginvaltuusto päätti 6.5.2013 § 103 käynnistää kaupunginvaltuuston kokousten webcasting-toiminta koeluontoisesti valtuuston 26.8.2013 kokouksesta vuoden 2013 loppuun. Ko. kokeilukaudeksi varattiin webcasting-toimintaan kutakin kokousta varten 2.000 euroa. Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että pysyvämpi toimintamalli kustannusarvioineen tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi syyskauden 2013 aikana.

Kaupunginvaltuuston kokous lähetettiin suorana internetiin viidettä kertaa. Katsojia lähetyksellä oli noin 500. Ensimmäisellä suoralla lähetyksellä oli 680 katsojaa, toisella 902, kolmannella 1109 ja neljännellä 547 katsojaa.

Kokeilukauden aikana videoinnin teknisenä toteuttajana on toiminut eConcerthouse, joka on myös vastannut Turun filharmonisen orkesterin suorista konserttilähetyksistä internetissä. Kokeilukauden aikana on arvioitu lähetysten toimivuus. Kokeilukaudella on myös käynnistetty kilpailutus lopullisesta käyttöönotettavasta ratkaisusta. Kilpailutuksessa on huomioitu kokeilukaudelta saadut kokemukset ja niiden aiheuttamat parannukset webcasting-toimintaan ja sen vaatimuksiin.

Kokeilukauden aikana saatujen kokemusten perusteella on perusteltua esittää, että kaupunginvaltuuston kokouksien suoria videolähetyksiä jatketaan kuluvan valtuustokauden loppuun asti eli vuoden 2016 loppuun. Arvioidut vuosikustannukset ovat noin 30.000 €/vuodessa. Summa koostuu henkilöstö- ja laitekustannuksista.  Kustannuksiin on varauduttu konsernihallinnon hallintoryhmän vuoden 2014 talousarviossa.

Valtuuston kokousten suorat videolähetysten teknisenä toteuttajan toimii eConcerthouse kunnes kilpailutuksen myötä on tehty lainvoimainen hankintapäätös kuvausten pysyvästä teknisestä toteuttajasta.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunginvaltuuston kokouksien suoria videolähetyksiä jatketaan kuluvan valtuustokauden loppuun asti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, asiakkuudet ja osallisuus
tiedSaaranen Helvi