Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus41308.10.20135

9152-2013 (020, 001)

Turun kaupungin lausunto SOTE -järjestämislain valmisteluryhmän väliraporttiin 2013:15

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt kaupungilta lausuntoa SOTE-järjestämislain valmisteluryhmän väliraporttiin. Kaupunginhallitukselle esitettävässä lausunnossa Turku puoltaa vastuukuntamallia tietyin vastuukunnan riskejä ja toimivaltaa koskevin lisäedellytyksin.

Kh § 413

Johtaja Maija Kyttä, toimialajohtaja Riitta Liuksa, hallintojohtaja Antti Perälä 2.10.2013:

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti huhtikuussa 2013 työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella hallituksen esityksen muotoon laadittu ehdotus sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi. Työryhmän väli-raportti on julkaistu 27.6.2013. Väliraportti on luettavissa osoitteessa: http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1859627

Valmisteluryhmän raportista ja siinä esitetyistä kannanotoista pyydetään lausunnot kunnilta, kuntayhtymiltä ja muilta em. asioiden kanssa toimivilta tahoilta. Lausuntopyyntöön vastataan webropol-kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä väliraportin mukaisista periaatteista sekä muista järjestämislain valmistelun kannalta keskeisistä seikoista sekä mahdollisuus myös vapaaseen kommentointiin. Lausunnot tulee toimittaa sosiaali- ja terveysministeriölle 11.10.2013 mennessä. Valmisteluryhmä on valmistellut väliraporttiinsa yksityiskohtaiset ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen keskeisiksi periaatteiksi.

Todettakoon, että sosiaali- ja terveysministeriö tulee erikseen pyytämään alkuvuodesta 2014 lausunnot valmisteluryhmän loppuraportista, johon sisältyy ehdotus eduskunnalle annettavaksi hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi ja siihen liittyviksi muiksi laeiksi.Lisäksi kuntia tullaan kuulemaan alueista syksyllä 2014.

Kaupunginhallitukselle esitetään sosiaali- ja terveysministeriölle annettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollonjärjestämislain valmisteluryhmän väliraportista liitteenä oleva lausunto.

Liite 1Lausunto (Webrobol)

Liite 2Lausunto (teksti)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa liitteiden 1 ja 2 mukaisen lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraporttiin 2013:15.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 10-2, 1 tyhjä.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Ilola, Pietari, Massinen, von Frenckell-Ramberg, Kattelus, Sirén, Manni, Vornanen, Sarlund ja Arve.

Eevan liitteenä 3 olevan muutosehdotuksen puolesta äänesti häntä kannattanut Laihinen.

Liite 3Raija Eevan muutosehdotus

Rinne äänesti tyhjää.

Rinteen ehdotus, että lausunnosta (liite 2) poistetaan kokonaan palvelutuotantoa koskeva osuus ja yhteenveto kohdan viimeinen kappale, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

lausSosiaali- ja terveysministeriö
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKyttä Maija


Liitteet:

Kh § 413
Liite 1:Lausunto (Webrobol)
Liite 2:Lausunto (teksti)
Liite 3:Raija Eevan muutosehdotus