Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40130.09.20136

6484-2011 (232, 021, 740)

Turun hallinto-oikeuden päätös vesihuoltolaitoksen toiminta-alueiden määrittämisestä (Yt)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Varsinais-Suomen ELY-keskuksen valituksen, joka koski valtuuston päätöstä Turun vesiliikelaitoksen jätevesiviemärin, talousvesijohdon ja hulevesiviemärin toiminta-alueiden rajauksesta.

Kh § 401

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 24.9.2013:

Kaupunginvaltuusto on 21.5.2012 § 86 hyväksynyt Turun vesiliikelaitoksen jätevesiviemärin, talousvesijohdon ja hulevesiviemärin toiminta-alueiden rajaukset. Varsinais-Suomen ELY-keskus on valittanut valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus on hylännyt ELY-keskuksen valituksen.

ELY-keskus on valituksessaan esittänyt, että hyväksytyt toiminta-alueet eivät ole laajuudeltaan kattavat, ja että päätöksellä ei ole hyväksytty toiminta-alueita kaikille Turun kaupungin alueella toimiville vesihuoltolaitoksille. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan tietyn alueen jättäminen hyväksytyn toiminta-alueen ulkopuolelle ei sellaisenaan tee hyväksymispäätöksestä lainvastaista. Tällainen alue voidaan sisällyttää jonkin toisen laitoksen toiminta-alueeseen tai kunta voi ryhtyä muihin toimenpiteisiin järjestämisvelvollisuutensa täyttämiseksi. Se, että Kakskerta-Satava vesiosuuskunnalle tai muille alueella toimiville vesiosuuskunnille ei ole hyväksytty toiminta-aluetta, ei tee Turun vesiliikelaitosta koskevan toiminta-alueen hyväksymispäätöksestä lainvastaista.

Lisäksi hallinto-oikeus on todennut, että toiminta-aluekartat ovat selkeitä ja että toiminta-alueen piiriin lisätyt uudet alueet on määritetty riittävän täsmällisesti vesihuoltolain edellyttämällä tavalla. Myös menettely on ollut lainmukaista.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 16.9.2013

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.