Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33024.06.20133

6957-2013 (114)

Kiinteistötoimialan eräiden virkojen nimikemuutokset

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään viiden kiinteistötoimialan viran tehtävänimikkeen muuttamista.

Kh § 330

Toimialan hallinto, toimialajohtaja Jouko Turto 7.6.2013:

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi koko kaupungin toimintamalliuudistukseen liittyen Kiinteistötoimialan uuden johtosäännön 17.12.2013 § 252. Johtosäännön mukaan Kiinteistötoimialalla toimii Turun Kiinteistöliikelaitos, joka on kuntalain 10 a luvun tarkoittama kunnallinen liikelaitos. Johtosäännön mukaan Kiinteistöliikelaitos muodostuu tulosalueista, joita ovat Kiinteän omaisuuden kehittäminen, Infrapalvelut ja Tilapalvelut sekä matriisitoiminnoista, joita ovat toimialan hallinto, paikkatieto ja tietojärjestelmät sekä kiinteistön muodostaminen ja maastomittaus.

 

Kiinteistötoimialan toimialajohtaja on päättänyt 5.2.2013 § 2 hallintosäännön 24 §:n 8 ja 9 – kohtien mukaisesti tulos- ja palvelualueiden jakamisesta tulosyksiköiksi sekä määrännyt henkilökunnan sijoittumisesta niihin. Päätöksen täytäntöönpano on edellyttänyt tehtävänkuvien ja vastuiden uudelleen järjestelyjä ja tästä aiheutuvia vakanssijärjestelyjä.

 

Yhtenä kokonaisuutena muutosprosessissa Kiinteistöliikelaitos esittää tehtäväksi nimikemuutokset vakansseille, joiden nykyinen nimike ei uuden organisaation tai tehtäväkokonaisuuden muutoksen myötä kuvaa tehtävää uutta toimintamallia vastaavasti.

 

Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta ja toimialajohtaja toimien perustamisesta ja lakkauttamisesta. Viran ja toimen perustamiskäsitteeseen kuuluu mm. nimikkeen ja kelpoisuusvaatimusten vahvistaminen.

 

Kiinteistöliikelaitos esittää konsernihallinnon strategiselle HR:lle ja edelleen kaupunginhallitukselle esitettäväksi seuraavien virkojen nimikkeiden muuttamista 1.7.2013 alkaen:

 

1. Pysäköinnin tarkastajien esimiehen virka (KVTES) vakanssi numero 531171, uusi nimike johtava pysäköinnintarkastaja. Tehtäväkokonaisuutta paremmin kuvaava ja valtakunnallisesti yhtenäisempi nimike, jolla myös varaudutaan yksityisen valvonnan vaatimuksiin. Lakiesityksen mukaan yksityisten avustajien virhemaksuesitysten pohjalta ”kunnallinen pysäköinninvalvoja tai hänen määräämänsä pysäköinnintarkastaja” antaa virhemaksun.

 

2. Myyntipaikkojen esimiehen virka (KVTES) vakanssi numero 615009, uusi nimike lupavalmistelija. Uuden organisaation myötä tehtäväkokonaisuutta paremmin kuvaava nimike.

 

3. Taloussihteerin virka (KVTES) vakanssi numero 608026, uusi nimike toimistosihteeri. Vakanssin haltija on siirretty uuteen tehtäväkokonaisuuteen, jonka tehtäviä paremmin kuvaava nimike.

4. Kiinteistötalouspäällikön virka (TS) vakanssi numero 504020, uusi nimike kehityspäällikkö. Uuden organisaation myötä tehtäväkokonaisuutta paremmin kuvaava nimike.

 

5. Toriesimiehen virka (KVTES) vakanssi numero 615010, uusi nimike varikonhoitaja. Vakanssin haltija on siirretty uuteen tehtäväkokonaisuuteen, jonka tehtäviä paremmin kuvaava nimike.

 

Esitys on käsitelty Kiinteistöliikelaitoksen yhteistoimintaryhmässä 11.4.2013.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 13.6.2013:

Kiinteistötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että viiden kiinteistötoimialan viran tehtävänimikettä muutettaisiin. Esitettyjä uusia tehtävänimikkeitä pidetään paremmin virkojen tehtäväkokonaisuuksia kuvaavina.

Konsernihallinnon strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomauttamista kiinteistötoimialan esitykseen.  Nimikemuutokset eivät kuitenkaan ole jatkossa perustelu mahdollisille palkankorotusesityksille.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

- kiinteistötoimialan pysäköinnin tarkastajien esimiehen viran (vak.nro 531171) tehtävänimike on 1.7.2013 lukien johtava pysäköinnintarkastaja

- kiinteistötoimialan myyntipaikkojen esimiehen viran (vak.nro 615009) tehtävänimike on 1.7.2013 lukien lupavalmistelija

- kiinteistötoimialan taloussihteerin viran (vak.nro 608026) tehtävänimike on 1.7.2013 lukien toimistosihteeri

- kiinteistötoimialan kiinteistötalouspäällikön viran (vak.nro 504020) tehtävänimike on 1.7.2013 lukien kehityspäällikkö

- kiinteistötoimialan toriesimiehen viran (vak.nro 615010) tehtävänimike on 1.7.2013 lukien varikonhoitaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta