Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23713.05.20138

4932-2013 (064)

Kaupunginhallituksen käsiteltäväksi otettu hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöspöytäkirja (sarja 10) 25.4.2013 § 38 "Kokoustarjoilujen kahvileivät ajalle 1.6.2013 - 30.6.2014"

Tiivistelmä:

Hankinta- ja logistiikkajohtaja on 25.4.2013 § 38 päättänyt, että kokoustarjoilujen kahvileipien ensisijaiseksi toimittajaksi valitaan Naantalin Aurinkoinen Oy ja varatoimittajaksi Nurmi & Sulonen Oy. Kaupunginhallitus on 29.4.2013 § 214 päättänyt ottaa em. päätöspöytäkirjan käsiteltäväkseen. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se pysyttäisi hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöksen.

Kh § 237

Va. tuoteryhmäpäällikkö Mia Koljonen 7.5.2013:

 

Kokoustarjoilujen kahvileivät olivat aikaisemmin osana Catering-sopimusta.

Kahvileipien tilaaminen catering-palveluiden sopimuskumppanilta ei kuitenkaan ollut toimiva ratkaisu tilaajan eikä palveluntuottajan näkökulmasta.

 

Kahvileipien todellinen kulutus ei ole kaupunkitasolla tiedossa, koska näiden ostamisessa on jokainen toimipiste toiminut omalla tavallaan.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava, jolloin sitä ei koske hankintalaki. Arvioitu volyymi on vuositasolla noin 10 000 €. Todellisen vuosivolyymin tarkistamiseksi ja tämän toimintatavan toimivuuden tutkimiseksi, päädyttiin minikilpailuttamaan kokoustarjoilujen kahvileivät koeajalle.

 

Tarjous pyydettiin kahdelta tunnetulta ja laadukkaalta paikalliselta toimijalta, jotta palvelun käyttäjillä olisi tuotteissa valinnanavaraa ja tuotteiden mahdollinen noutaminen myymälöistä / palvelupisteistä helppoa ja nopeaa.

Tulevan sopimuksen koeluonteesta kerrottiin tarjoajille, kuten myös siitä, että arvioitu volyymi voi olla ylimitoitettu.

 

Tarjoajien tuotevalikoimat ovat hyvin erilaisia ja niiden vertaaminen sekä hinnallisesti että laadullisesti on melkeinpä mahdotonta. Molemmat tarjoajat valittiin toimittajiksi. Tilaajalle jää valinnanvapaus, jolloin kokoustarjoiluksi saa sitä mitä haluaa.

 

Varsinaiseksi toimittajaksi valitulla Naantalin Aurinkoinen Oy:llä laajempi myymälä / palvelupiste verkosto jolloin useamamman kaupungin toimipisteen on helpompi heiltä tuotteita hakea tai tilata.

 

Tuotteita tilataan useimmiten alle 10 hengen kokouksiin, jolloin Naantalin Aurinkoinen Oy:n kuljetuskustannus on huomattavasti pienempi 12,40 € / kuljetus. Nurmi & Sulosen ilmoittama 30 € tilausmaksu alle 50 € tilauksiin.

 

Suuremmat ja laajemmat tilaisuudet tilataan pääsääntöisesti catering-palvelun tuottajalta tai Arkeasta (Turun Seudun kiinteistöpalvelu Oy:ltä) kokonaisuutena.

 

Käytännössä varmaankin tämä sopimus palvelee siten, että sihteerit noutavat aamulla tarvittavat kokouspullat tms. lähimmästä palvelupisteestä johon ovat edellisenä päivänä tilauksen lähettäneet sähköpostilla tai soittamalla, jolloin ei tule kuljetuskustannuksia.

 

Liite 1 Naantalin Aurinkoinen Oy:n tarjous

 

Liite 2 Nurmi & Sulonen Oy:n tarjous

 

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen 7.5.2013:

 

Edellä esitettyyn selvitykseen viitaten esitän, että hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöspöytäkirja 25.4.2013 § 38 pidetään voimassa ja kokoustarjoilujen kahvileipien sopimukset solmitaan valittujen toimijoiden kanssa.

Oheismateriaali 1Hankinta- ja logistiikkajohtaja 25.4.2013 § 38

Oheismateriaali 2Naantalin Aurinkoinen Oy:n tarjous

Oheismateriaali 3Nurmi & Sulonen Oy:n tarjous

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää pysyttää hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöksen 25.4.2013 § 38 (sarja 10).

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että hankinta- ja logistiikkajohtajan päätös (sarja 10) 25.4.2013 § 38 kumotaan ja

että päätöksen mukaista kokoustarjoilujen kahvileipien hankintaa ei toteuteta.

Päätös asiassa tehtiin äänin 5-3, 5 tyhjää.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginhallituksen päätökseksi tuleen Mannin Sirénin kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Laihinen, von Frenckell-Ramberg ja Vornanen.

Esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Rinne, Kattelus ja Sarlund.

Eklund, Pietari, Massinen, Eeva ja Arve äänestivät tyhjää.

Laihisen ehdotus, että hankinta- ja logistiikkajohtajan päätös (sarja 10) 25.4.2013 § 38 pysytetään siten muutettuna, että koeaika päättyisi 31.12.2013, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

aoLeipomo ja Konditoria Nurmi & Sulonen Oy
aoNaantalin Aurinkoinen Oy
tiedLautiainen Pauliina