Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15618.03.20132

3236-2013 (014)

Jäsenten valitseminen Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän valtuustoon (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 156

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 15.3.2013:

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän perussopimuksen mukaan jäsenkunnat valitsevat kuntayhtymän valtuustoon 1–4 jäsentä asukasluvun mukaisesti määräytyen. Turun kaupungilla on oikeus valita 4 jäsentä ja kullekin henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet valitaan jäsenkuntien valtuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi.

Kuntalain 82 §:n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä eikä samaan kuntayhtymään pysyväisluonteisessa palvelussuhteessa oleva henkilö.

Kaupunginhallituksen ehdotus             

Kaupunginvaltuusto päättää valita neljä jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi 2013–2016.

PäätösKaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi 2013–2016 valitaan neljä jäsentä ja heille kullekin henkilökohtainen varajäsen seuraavasti:

Jäsen Varajäsen
Kari Kanala, 2. vpj Joni Lähteenmäki
Matti Kapanen Reijo Suvanto
Tarja Koivisto Tahvo Suikkanen
Harry Nordqvist Matti Raho

Päätös asiassa tehtiin yksimielisesti.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto