Kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto antavat valtuudet laatia uudistusohjelma, jonka avulla uudistetaan kaupungin toimintaa vastaamaan toiminnan rahoittamiseen ennakoituja tuloja. Uudistamisohjelman laadinnan tulee perustua uudistuvan toimintamallin ja strategian pohjalle ja sen valmistelu aloitetaan heti vuoden 2013 alusta.               

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho

-Kaupunginhallitus on tehnyt uudistamisohjelman käynnistämiseen liittyvän päätöksen 4.3.2013. Ohjelma tuodaan kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi 17.6.2013.               

Pilotoidaan Hyvinvointitoimialalla t&k –toiminnan vahvistamista palvelutuotannossa ja –hankinnoissa, jota koskeva toimintamalli on määritelty 2012 uuden innovaatiopolitiikan työryhmävalmistelussa (Kuntapalvelut tuotekehitys- ja innovaatioalustaksi). Huomioidaan myös hankintastrategian valmistelussa.               

 

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho yhdessä hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksan kanssa

-Huomioidaan hankintastrategian valmistelussa ja hyvinvointitoimialan toiminnan ja hankintojen suunnittelussa.

-Hankintastrategia ja hankintojen kehittäminen kaupunginhallituksen käsittelyyn vuoden 2013 aikana.

-INKA hankehaku 12/2013.

         

Henkilötyövuosisuunnitelmat valmistellaan uusjaon yhteydessä uudelleen ja huomioidaan asetut htv tavoitteet ja suunniteltu toimintakatteen kevennys.

 

-Valmisteluvastuu henkilöstöjohtaja yhdessä talous- ja strategiaryhmän johdon ja toimialajohtajien kanssa

-Henkilöstösuunnitelmat ja talousarvion uudelleenjako kaupunginhallituksen käsittelyyn 03/2013.

               

Veden asiakashintaa ei koroteta kustannusnousua vastaavasti vaan kaupunki kompensoi korotustarvetta alentamalla Vesiliikelaitoksen peruspääoman tuloutusta.

 

-Valmisteluvastuu apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen yhdessä talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon, vesiliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Irina Nordmanin ja Turun Seudun Vesi Oy:n kanssa

-Huomioidaan talousarvion laadinnassa.

               

Selvitetään vuoden 2013 aikana mahdollisuudet Turun Seudun Vesi Oy:n pääomarakenteen uudistamiseen siten, että veden asiakashinta pysyy kilpailukykyisellä tasolla.

 

-Valmisteluvastuu apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen yhdessä talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon, vesiliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Irina Nordmanin ja Turun Seudun Vesi Oy:n kanssa

-Huomioidaan talousarvion laadinnassa.

            

Teatterin ja Hirvensalon koulun rakennusinvestointien toteuttamiseksi vuosille 2014, 2015 ja 2016 kullekin vuodelle merkitään 25 milj. euroa pysyvien vastaavien hyödykkeiden luovutustuottoja. Tarvittavat luovutustuotot valmistellaan vuoden 2013 aikana.          

 

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho

-Huomioidaan uudistamisohjelman, talousarvion ja siihen liittyvän investointiohjelman valmistelussa.

            

Talousarviovuodelle ja taloussuunnitelmakaudelle tehtävät menojen kevennykset ja tuottojen lisäykset tulee kohdistaa ulkoisiin menoihin ja tuloihin.         

 

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho yhdessä toimialajohtajien kanssa

-Huomioidaan uudistamisohjelman ja talousarvion valmistelussa.

               

Kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto merkitsevät tiedoksi, että tilaliikelaitoksen vuoden 2012 investointihankkeista toteutumisen viivästymisen johdosta siirtyy erityistä rahoituspainetta vuodelle 2013. Tilannetta arvioidaan investointimäärärahojen riittävyyden näkökulmasta vuoden 2013 lopulla.

 

-Valmisteluvastuu talous- ja strategianryhmän johtaja Jukka Laiho

-Lauseke merkitään tiedoksi ja huomioidaan talousarvion valmistelussa.

               

Sisäisien tilavuokrien ja maavuokrien määräytymisperusteet tarkistetaan vuoden 2013 aikana

 

-Valmisteluvastuu apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasella yhteistyössä vs. tilajohtajan kanssa

-Prosessia on esitelty kaupunginhallituksen seminaarissa 4.3.2013 ja asia tuodaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi vuoden 2013 aikana.

               

Hallintokuntien tulee heti käynnistää ja jatkaa operatiivisen tason toimenpiteitä kustannuskehityksen hillitsemiseksi

 

-Valmisteluvastuu toimialajohtajat   

-Kaupunginhallitus on tehnyt uudistamisohjelman käynnistämiseen liittyvän päätöksen 4.3.2013.

               

Turku pysyy ruokailun Portaat Luomuun-ohjelmassa vähintään tasolla 1.

 

-Valmisteluvastuu Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n ohjeistamisen osalta konsernijaostolla ja sivistystoimialan osalta toimialajohtaja Timo Jalosella.

                  

Selvitetään ja valmistellaan Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirto Turun Aikuiskoulutussäätiölle.

 

-Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on 25.1.2013 § 17 asettanut työryhmän valmistelemaan Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen ja oppisopimustoimiston siirtoa Turun aikuiskoulutussäätiölle. Kaupunginjohtajan päätöksen mukaisesti työryhmän tulee jättää ehdotuksensa 31.3.2013 mennessä, jonka jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi.

               

Uudenlaisista omistusjärjestelyistä tehdään perusteellinen selvitys vuoden 2013 aikana.

 

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laiho

-Selvitys ja jatkolinjaukset tuodaan käsiteltäväksi vuoden 2013 aikana.

               

Nuorten yhteiskuntatakuuseen liittyvän sisäisen koordinoinnin järjestäminen kaupungin sisällä siten, että varmistetaan takuun tavoitteiden toteutuminen Turussa.

 

-Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on 25.1.2013 asettanut ohjausryhmän seuraamaan nuorisotakuun toteutumista Turussa. Päätöksen mukaan ohjausryhmän tulee raportoida työnsä etenemisestä kaupunginjohtajalle ja kaupunginjohtoryhmälle tarvittaessa, mutta kuitenkin vähintään puolivuosittain.

-Raportoinnin pohjalta päätetään mahdollisesti tarvittavista nuorten yhteiskuntatakuun toteutumiseen liittyvistä toimenpiteistä.

                     

Konserniohjeella ohjeistetaan kaupungin yhtiöitä vaikeasti työllistettävien nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen.

 

-Kaupunginjohtaja asettaa työryhmän mallintamaan asiaan liittyvää prosessia, jossa huomioidaan mm. vastuutahojen määrittäminen, eri viranomaisten välinen yhteistyö ja kustannusvastuu/-jako.

-Asiaan liittyvä konserniohje tuodaan konsernijaoston käsittelyyn vuoden 2013 aikana.   

               

Sosiaalisen luototuksen käyttöönoton selvittäminen.            

-Valmisteluvastuu talous- ja strategiaryhmän johtaja Jukka Laihon yhdessä hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riiitta Liuksan kanssa.

-Asia tuodaan päätettäväksi vuoden 2013 aikana.

               

Vahvistetaan yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, mm. kaupungin käytössä olevien tilojen osalta.

 

-Valmisteluvastuu apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen yhteistyössä vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemen, kiinteistötoimialan ja osallisuustoiminnan erityisasiantuntija Juha Rantasaaren kanssa.

-Esitys mallista kaupunginhallituksen käsittelyyn 10/2013.       

               

Konsernijaosto seuraa tehostetusti aloittaneiden yhtiöiden toiminnan tuloksia ja raportoi seurannasta kaupunginhallitukselle.

 

-Valmisteluvastuu ko. yhtiöiden valvontavastuuhenkilö apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasella yhdessä konserniohjauksesta vastaavan hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkisen kanssa.